Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Mehmet Ali Kıllı Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük

36 Milyona Malolacak, 1.5 Yılda Tamamlanacak

Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü içerisinde inşa edilecek olan Kredi Yurtlar Kurumuna ait 1000 kişilik Öğrenci Yurdu inşaatı başlıyor.

İlgili Foto Galeriye Git

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü içerisinde inşa edilecek olan Kredi Yurtlar Kurumuna ait 1000 kişilik Öğrenci Yurdu yapım ihalesinin 11 Aralık 2017 pazartesi günü gerçekleştirildiğini ve ihalenin kesinleşerek yüklenici firma ile sözleşme imzalandığını önümüzdeki günlerde inşaatın başlayacağını ve 1,5 yılda tamamlanacağını açıkladı

YÜKLENİCİ FİRMA İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesi’nin Yazıcılar Kampüsü içerisinde Yurtkur’a tahsis edilen 50 dönümlük arsa üzerinde inşa edilecek olan 1000 kişilik öğrenci yurdunun yapım ihalesinin 11 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirildiğini, ihale sürecinin kesinleşerek yüklenici firma ile sözleşmenin imzalandığını belirterek, proje kapsamında 2 adet yurt binası, 1 adet yönetim binası ve 1 adet giriş kontrol binası ile alt yapı ve çevre düzenlemesinin yapılacağını ve ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından 1,5 yılda tamamlanacağını söyledi.

36,3 MİLYON LİRAYA MALOLACAK

Milletvekili Tunç, yaklaşık maliyeti 45,5 milyon lira olan 1000 Kişilik öğrenci yurdunun, 36,3 milyon liraya ihale edildiğini belirterek, yapım süresinin 12.10.2019 tarihinde tamamlanacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, halihazırda Bartın’da Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’nun yatak kapasitesinin 2329 olduğunu KYK ile protokol çerçevesinde inşaatı devam eden 2500 kişilik öğrenci yurdunun önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tamamlanarak yurt kapasitesinin 4829’a yükseleceğini, Üniversite kampüs alanında inşa edilecek olan yeni 1000 kişilik yurt ile birlikte kapasitenin 5829’a yükseleceğini söyledi. Milletvekili Tunç, ayrıca 750 kişilik öğrenci yurdunun da proje çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesi’nin her geçen gün büyüdüğünü, yeni kampüs alanındaki fakülte ve diğer sosyal tesis binalarının inşaatlarının yapım sürecinin devam ettiğini, Kütüphane binası, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binalarının da tamamlanmak üzere olduğunu, Öğrenci yaşam merkezi ve Rektörlük binasının da inşaatlarının başladığını belirtti. Tunç, gelişen ve sürekli öğrenci sayısı artan Bartın Üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacına önem verdiklerini belirterek, yeni inşa edilecek olan yurtlarla birlikte bu ihtiyacın giderilmiş olacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, geçen yıl 2016’da Bartın’da yükseköğrenim gören 5190 öğrenciye öğrenim kredisi, 1665 öğrenciye burs olmak üzere toplam 6855 öğrenciye öğrenim desteği verdiklerini, 2017 yılında ise bu rakamın 10.000’e yaklaşacağını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Bartın Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.