Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

80 öğrenci Cumhuriyet gezisinde

Bartın'dan ''Cumhuriyet Eğitim Gezileri'' kapsamında Samsun, Ankara, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Kütahya'ya gidecek 80 öğrenci törenle uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, yaptığı konuşmada, projeyle öğrencilerin özellikle Kurtuluş Savaşı'nın yapıldığı illeri görmesinin amaçlandığını söyledi. Öğrencilerin Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı yerleri yakından tanıma fırsatı bulacaklarını Yeşilyurt, ''Öğrencilerimiz, Cumhuriyet'in kurulmasında önemli yeri olan illerde bulunan şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerlerini gezecek. Çanakkale ve Milli Mücadele destanının önemini kavrayarak milli şuurları da güçlenmiş olacak. Gezi, 3 Ekim'e kadar sürecek. Öğrencilerimize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi. Geziye katılan 80 öğrenci, aileleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri tarafından uğurlandı.

ÇANAKKALE VE MİLLİ MÜCADELE’NİN ÖNEMİ

Bartın merkez ve ilçelerde bulunan ilk ve orta öğretim okullarından seçilen başarılı öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.  İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, proje ile ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasının yanında, ülkenin özellikle kurtuluş savaşının yapıldığı illeri görmesinin amaçlandığını belirtti. Ülkenin ve cumhuriyetin kolay kurulmadığını, öğrencilerin cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerleri yakından tanıyacaklarını söyleyen Yeşilyurt, “Öğrencilerimiz, Cumhuriyetin kurulmasında önemli yeri olan illerde bulunan şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerlerini gezip görerek Çanakkale ve Milli Mücadele destanının önemini kavrayarak milli şuurları da güçlenmiş olacaktır. 3 Ekim’e kadar sürecek olan 5 günlük geziye katılan 40 ilköğretim, öğrencimiz 2 öğretmen refakatinde Samsun, Ankara, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Kütahya illerini, ortaöğretim kurumlarından seçilen 40 öğrencimiz de Samsun, Ankara ve Çanakkale illerini gezeceklerdir. Bu projeyle Çanakkale Savaşları ile başlayan ve Başkumandanlık Meydan Savaşı'yla sonuçlanan, bir başka ifadeyle cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Polatlı'da bulunan tabyalar, anıtlar, Ören yerleri öğrencilerimize gezdiriliyor. Buraları görmeleri sağlanan öğrencilerimize, Afyonkarahisar, Kütahya, Polatlı arasındaki coğrafi sahada cereyan eden Dumlupınar'da düşmanın kesin yenilgisiyle sonuçlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesi hedeflenmektedir” dedi.

AYNI ZAMANDA UYGULAMALI EĞİTİM OLACAK

Yeşilyurt, “Bunun ötesinde milli kültürümüzün öğrenilmesi, milli kültürümüzün değerlerinin canlı olarak hafızalarda yaşatılıp geleceğe aktarılması, milli kurtuluşun başlangıcı olan buradan, Samsun'dan kongrelerin düzenlendiği ve nihayet düşmanın denize döküldüğü noktaya kadar hemen her yerin gezilmesi, görülmesi. Vatan hepimizin anasıdır, insan bu anaya gereken saygıyı göstermelidir. Bu saygıyı göstermek için de bilinçli ve bilgili olmak gerekir. Tarihi destanlara mal olmuş bir milletin kendi geçmişinden habersiz yaşaması elbette düşünülemez. İşte bu sebepledir ki gençlerimize tarihimiz öğretilmeden önce tarih şuurunu kazandırmak esastır. Bu projeyle milli mücadele destanının evrelerini çocuklara kuru bir anlatım biçimi yerine geçtikleri coğrafi mekanları göstererek anlatmak, milli mücadelenin hangi şartlar altında, ne büyük zorluklarla gerçekleştirildiğini görmelerini ve hissetmelerini sağlamak, milli mücadele destanının başlayıp geliştiği ve büyük zaferle sonuçlandığı alanları gezdirmek suretiyle aynı zamanda uygulamalı bir eğitim yapılmış olacaktır. Öğrencilerimize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.  Cumhuriyet Eğitim Gezileri'ne katılacak 80 öğrenci, aileleri ve milli eğitim müdürlüğü idarecileri tarafından uğurlandı.

S.Bostancı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.