Artık Bartın Üniversitesi de DNA testi yapabilecek

“1 Milyon liralık önemli bir yatırım”

Yaklaşık 1 milyon liraya malolan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Laboratuvarı hakkında bilgi veren Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ali Savaş Bülbül, Moleküler biyoloji ve genetiğin günümüzde öne çıkışı ve genetik mühendisliği gibi olağanüstü bir teknolojinin gelişimi tıp, tarım, hayvancılık ve diğer uygulamalı bilimleri hem de birçok endüstri sektörünü önemli ölçüde etkilediğini belirterek, Fen Fakültesine bağlı olarak açılan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm’nün Bartın Üniversitesi için çok önem arzettiğini söyledi.

“Bartın’da DNA testi yapılabilecek”

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan’da bu gün açılan laboratuvarın Fen Fakültemizin araştırmalarına büyük katkı sağlayacağını belirterek, artık Bartın’da genetik testlerin, DNA testlerinin yapılabileceğini söyledi.

TUNÇ: “Bartın için büyük kazanım”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’ta 1 milyon liraya malolan Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarının hizmete girmesinin Bartın için büyük bir kazamın olduğunu belirterek, “Genetik testlerin yapılabilmesini sağlayacak, Üniversitemizin araştırmaları için büyük katkılar sağlayacak laboratuvarın Üniversitemize ve Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.