Bartın'a 2500 Kişilik Kız Yurdu Yapılıyor

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ile birlikte 2500 Kişilik Yurt İnşaatı çalışmalarını inceledi.

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, beraberindeki, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Belediye Meclisi Üyesi İlker Camcı ile birlikte, Bartın Merkez Tuzcular’da inşaat çalışmaları başlayan 2500 kişilik Kız Yurdu inşaat çalışmalarını inceleyerek inşaatta çalışan işçilerle selamlaştı, kolaylıklar diledi.

Bartın'ı Üniversite kenti yapıyoruz

Milletvekili Tunç, Bartın ilimizde de eğitim alanında kısa süre içerisinde önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, "Bartın Üniversitesinin kurulması ile birlikte halkımızın en önemli beklentisi gerçekleşerek ilimiz Üniversiteye kavuştu. Üniversitemiz 16.000  öğrenciye ulaşmıştır. Üniversitemizin 1200 dönümlük yeni yerleşke alanında fakülte binaları hızla yükselmektedir. Üniversitemizde fakülte sayısı 7'ye yükseltilmiş, Ulus ve Kurucaşile ilçelerimizde yüksekokul programları açılmış, Amasra ilçemizde de yer tahsisi çalışmalarımız devam etmektedir.
Bartın’da üniversite öğrencilerinin barınma problemini çözüyoruz." dedi.

Milletvekili Tunç, "Bartın'da 2010 yılında 500 yatak kapasiteli, 2014 yılında 916 yatak kapasiteli, geçen yılda 292 yatak kapasiteli yeni hizmete giren yurtlarla birlikte, kapasite 2.329'ya yükseldi, Bu yıl ise bu kapasite daha da artacak, Yazıcılar Kampüsünde Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilen 50 dönüm alan üzerinde 1000 öğrenci kapasiteli yurdun inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Burada Özel sektörün 2500 kişilik kız yurdu projesi var,  inşaat çalışmaları da başladı. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nce yapılan protokol ile KYK’ya uzun süreli kiralama yapılacak. Böylece Kredi Yurtlar Kurumu’nun kapasitesini 5200 kişiye yükseltmiş olacağız." Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bİ SORUN BAKALIM 6 yıl önce

bartın üniversitesi bu sene kaç kontenjan açmış,kaç tanesi dolmuş.kayıt yaptırıp devam etmeyen donduran kaç kişi varmış.üniversite dönemi bitti.meslek liseleri, dönemi başlıyor.meslek lisesine yer aramaya gerek yok.organize sanayı bölgesine yapılmalı.gençler pratik ile yetişmeli.

Avatar
ali balta 6 yıl önce

kozcağız'ı da hatırlayın artık ey siyasiler.türkiye'nin en büyük köyü yaptınız.bitirdiniz.bir yatırım da bize gelsin

Avatar
kent olalım evvelce 6 yıl önce

bartını önce kent yapın da sonra üniversite kenti yaparsınız. yolu izi yok oldu üniversite kenti. bir avm si yok oldu üniversite kenti. toz toprak içinde her yer oldu üniversite kenti. sayın vekil sizin kafanızda nasıl canlanıyor bu üniversite kenti acaba. bartın sadece il. kent, şehir falan 3 gömlek büyük gelir bartına.