Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Emine KOÇOĞLU UEFA

Engelleri Aştı, 17 Ülke Gezdi

Engellerini Aştı, Bartın Üniversitesi’nde Anlattı

Bartın Üniversitesi’nde “Engelliler Haftası” nedeniyle gerçekleştirilen konferansta konuşan Serepral Palsi tanılı Ekin Karahan, hayatı sevince aşılamayacak engel olmadığını söyledi.

Bartın Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından “Engelden Başarıya Yaşam Öyküsü” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Serepral Palsili tanılı Ekin Karahan, hayatından ve yaşadığı zorlukları nasıl aştığından bahsetti. Karahan, “Amerika Birleşik Devletleri’nde burslu olarak okudum.  Rusça ve İngilizce öğrendim ve 17 ülkeyi gezdim. Eve kapanmak yerine bunu yapmak beni hayata bağladı. Bu noktada ailem başta olmak üzere etrafımdaki insanların desteği hep üzerimde oldu. ben hayatı sevince aşılamayacak engelin olmayacağını biliyorum.” şeklinde konuştu.

İlgili Foto Galeriye Git

 “Herkes El Ele Vererek Engeller Aşılmalı”

Engeli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan ise engellilerin hayatını kolaylaştırmak için herkesin el ele vermesi gerektiğini belirterek “Engelliler haftasıyla ilgili yaptığımız etkinliklerle bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bartın Üniversitesi Engelliler Birimi olarak başta öğrencilerimiz olmak üzere, kamuoyunda engelsiz bir yaşam bilinci oluşturma noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Seminerler, sanat, eğitim, spor kısaca olabilecek her branşta engellilerin de yer alabileceğini gösteriyoruz. Engellilerin evlerine kapanan değil hayata tutunan bireyler olmasını ve toplumda kabul gören bir bilinç oluşturması çok önemli.” dedi.

“Engellilere Destek Olmalıyız”

Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nden (SERÇEV) Sosyal Hizmet Uzmanı Nevin Özkan ise dernek olarak yaptıkları çalışmalarından bahsederek, “Engellilerin hayata uyumu için herkesin bilinçli davranması gerekiyor. Biz engellilere her alanda destek olmak zorundayız. Bu noktada SERÇEV çok önemli bir misyon üstlenerek, Türkiye’nin dört bir yanındaki Serepral Palsili çocuklara ulaşıyor.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından engelli öğrencilerinde yer aldığı müzik grubu bir dinletisi ve engelli öğrenciler tarafından yapılan resimlerin sergilenmesiyle son buldu. Etkinlikte Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan engelli öğrencilerle sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından gerçekleştirilen goalball turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Serepral Palsi Nedir?

Serebral Palsi (beyin felci), bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen, fakat zaman içinde kötüleşme sergilemeyen bir dizi nörolojik bozukluktan herhangi birini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Serebral palsi kas hareketlerini etkilemekle birlikte, kaslardaki ya da sinirlerdeki bir problemden kaynaklanmaz. Beynin, kas hareketlerini kontrol eden bölgelerinde söz konusu olan anormalliklerden kaynaklanır. Serebral palsi görülen çocukların çoğunluğu bu bozuklukla doğar, ancak bozukluk aylar ya da yıllarca tespit edilemeyebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.