Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Emine KOÇOĞLU UEFA

Otistik Çocuklar İçin Eğitim Merkezi yapılacak

"Bize Cenneti Bağışladınız"

İmza töreninde bir konuşma yapan Vali İsa KÜÇÜK "Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi Bartın'da eğitim alanındaki çalışmalar Valiliğimizin birinci öncelikli yürüttüğü çalışmalardır. Eğitim çalışmaları sadece kamunun üzerine bırakılmayacak kadar önemli ve acildir. Otistik çocukların ziyaretinde kamuoyuna vermiş olduğumuz 2012 yılında otistik çocuklarımıza okul yapma sözünü, Rıza GÜNEY ve eşi Nurgül Hamının bu okulun yapımını üstlenmesiyle yerine getirmiş olacağız. Güney Ailesinin bu duyarlılığı diğer yardımsever vatandaşlara da örnek olacaktır. Büyük romancılarımız birinin önemli bir eseri "O iyi insanlar, güzel atlara binip gittiler." diye başlar. Nurgül ve Rıza GÜNEY çifti gösteriyor ki o iyi insanlar gitmemişlerdir, gittilerse de geri dönmüşlerdir, iyi insanlar aramızdadır. Bizim ve Bartın'ın büyük mutluluğudur. Bu okul ile otistik çocuklarımızın önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Özel İdaremiz su basma seviyesine kadar yaptıktan sonra diğer kısımlar Rıza Bey tarafından yaptırılacaktır. Bu okulun projesi çok özel bir çalışmayla yapıldı. Proje 2 öğrenciye 1 öğretmen düşecek şekilde düzenlendi. Okul Tuzcular Köyü sınırlarında yapılacak olup Eylül ayında başlayacak olan eğitim-öğretim faaliyetlerine yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca bütün yardımsever vatandaşlarımızın bilmesini isterim ki, eğitim alanında yapılan bağış ve yardımlar yüzde yüz vergi indiriminden de faydalanmaktadır. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımızdan da arsa bağışı beklemekteyiz. Güney Ailesine yapmış oldukları bu hayırlı iş için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Okulun yapımını üstlenen Rıza GÜNEY ise yaptığı konuşmada "Biz zaten uzun süreden beri böyle bir yardım planlıyorduk. Sayın Valimiz İsa KÜÇÜK'ün öncülüğünde otistik okul yapımı üstlendik. Okulu Eylül ayına yetişecek şekilde sürat ile çalışılarak bitireceğiz. Okuldan faydalanacak bütün veli ve öğrencilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi.

Öğrenci velileri "Bu okul ile bize cenneti bağışladınız. Okulun yapılmasında başta Sayın Valimiz ve Güney ailesi olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. " dediler. Konuşmaların ardından okulun yapımı ile ilgili Vali İsa KÜÇÜK ile Rıza-Nurgül GÜNEY ailesi arasında protokol imzalandı.

Yapılacak olan Nurgül-Rıza GÜNEY Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi; 900 metrekare kapalı alanı olan 68 metrekare yemek salonu, 5 adet 12 metrekarelik eğitim salonu, 4 adet 20 metrekarelik grup eğitim salonu ve 100 metrekarelik kış bahçesi ile veli bekleme salonundan oluşmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
frigyalı zeybek 12 yıl önce

dün pelenkoğlu,bugün güney ailesi inşallah bu girişimler diğer sanayici ve esnafa örnek teşkil eder.emeğinize sağlık...

Avatar
hasbartınlı 12 yıl önce

gerçek magdurlara yardımcı olacak bu hareket inşallah başkalarına da örnek olur.bartından kazandıklarını bartında değerlendiren aileye erdemli davranışları için teşekkür ederiz.

Avatar
Hayırsever 12 yıl önce

Bartın'da bu tür hayırseverliklerin sayıları sürekli artmalı. Vali İsa Küçük'ü kutlamak gerekir göreve geldiği günden beri eğitim alanında teşvik edici, küçük bir kıvılcımla eğitim meşalesini yakıcı rollerde bulunduı ve başarılı da oldu. Bazı şeyler devlet ve kamuyla dört dörtlük olmaz, sivil toplumun, işadamlarının ve yörede yaşayanların da taşın altına elini koyması gerekir. Bartın'da büyüme hissediliyor, aşama aşama kabuğunu kıran bir kent var artık. Bankalarda bir milyar lira (eski parayla 1 katrilyonlira) yatırıma dönüşmeli. Yastık altının kaydı yok. Bartın'ın akil kişileri harekete geçmeli, herşeyi devletten beklememeli. Öldüğünüzde size yattığınız döşeğinizin, paranızın, arabanızın, gayrimenkullerinizin bile fayda etmeyeceğini düşünerek ölmeden eserler bırakın ki vefat ettiğinide ahirette faydalarını görebilesiniz. İnsana yatırım yapın, eğitime, üniversiteye, yurt yapımlarına yatırım yapın. Öğrenci okutun, elinden tutun ki okuttuğunuz her öğrencinin Allah demesi size yazılsın..

Avatar
vatandaş 12 yıl önce

Sayın valimizin önderliğinde eğitime yapılan yatırımlar her geçen gün artmaktadır. Bunun yansımasını da, ilimizin üniversite ve ortaöğretime giriş sınavlarında ki başarı derecelerinin artışında net olarak görebilmekteyiz.. Özel eğitime destek anlamında Bartın'da yapılan en büyük projelerden biridir Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi.. Otistik bir bireyin velisinin mecazi anlamda ki sözü olan 'cenneti bağışlamak' deyiminin, bu alana yardım yapmayı düşünen yada düşünecek olan hayırseverlerin gönüllerine işlemesi temennisiyle.....