Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Semineri

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) önderliğinde kurulmuş olan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu (BKİP) tarafından bölgemizde aile işletmelerinde profesyonel yönetimi teşvik etmek amacıyla 26 Haziran 2013 Çarşamba günü 09.30 – 14.30 saatleri arasında “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Semineri” düzenlemiştir.

Seminer, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı kurumsal tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Seminerin açılış konuşmalarını gerçekleştiren BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL; “biz” bilincinin oluşumuna, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının temel faaliyetlerine, teknik destek programı kapsamında firmaların üye oldukları üst kuruluşlara ihtiyaç duydukları eğitimleri bildirmeleri ve üst kuruluşların bu bildirimlere göre teknik destek başvurusunda bulunmalarına, Batı Karadeniz İşbirliği Platformunun yapısına ve faaliyetlerine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

Ardından “TR81 Bölgesi Aile İşletmelerinde Başarılı Yönetim Örnekleri” konulu birinci oturuma geçildi ve sırası ile Çanakçılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sezai ÇANAKÇI, Madeş Firması Sahibi İsmail ÇAKIR ve Çelikpalas Hotel Şirket Ortağı ve Sahibi Metin ÇAKIR aile işletmelerinde kurumsallaşma deneyimlerini aktararak katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.

Verilen aranın ardından ikinci oturumda Marmara Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Şadi Can SARUHAN “Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma Ama Nasıl?” konulu sunumunu ve Esquire Dergisi yazarı, Bloomberg HT program yapımcısı ve Nar Girişim A.Ş. Genel Müdürü Ali Burak ÜNALDI “Aile İşletmelerinde Başarılı Yönetim Modelleri ve Dünya’dan Örnekler” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından konuşmacılara plaketleri takdim edildi. Kapanış konuşmalarında BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, seminerde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

BKİP; Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) önderliğinde kurulmuş bir platformdur. Platformda BAKKA’nın yanı sıra 3 ilde faaliyette bulunan tüm Ticaret ve Sanayi Odaları, KOSGEB temsilcilikleri, İş Adamı Dernekleri, KGF Temsilcilikleri ve OSB Müdürlükleri yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:
BAKKA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.