Bakiad, Kosgeb işbirliğiyle girişimci yetiştirecek

BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt beraberliğinde Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Cihat Çakır, Yaşar Bahçıvan, Ali Can, Genç BAKİAD Komisyonu üyeleri Yunus Çiftçi, Furkan Çelen ve Genel Sekreter Hasan Önder’den oluşan heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürü Yalçın Akyön KOSGEB destekleri konularında bilgiler verdi. 2011 yılı Mayıs ayında KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Kurucu Müdür olarak atandığını ve bu tarihten itibaren Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü kuruluş çalışmalarına başlandığını ifade eden Akyön, “İlk olarak hizmet merkezimizin bina ihtiyacının giderilmesi için Toptancılar Sitesinde karkas halde yer alan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’na ait ek Hizmet Binasının Bartın TSO tarafından yaptırılması ve KOSGEB tarafından kira karşılığı kullanılması konusunda Bartın TSO ile mutabakat sağlandı. Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası tahsisi için Bartın TSO’ya teşekkür ediyorum” dedi. 2 Ocak 2012 tarihinden itibaren Toptancılar Sitesinde yer alan binamızda 4 kişilik teknik kadro ile birlikte işletmelere destek vermeye, faaliyetleri arttırarak yürütmeyi sürdürdüklerini ifade dile getiren Akyön, “İlçe ve beldelerde de tanıtım faaliyetlerine başlayacağız. Grişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurulması amacıyla girişimcilik destek programına önem vermekteyiz. Bu programda işletme kuruluş desteği olarak 30 bin lira hibe, 70 bin lira da geri ödemeli sabit yatırım desteği olarak 100 bin liralık destek bulunmaktadır. Diğer desteklerimiz ise Gelişen İşletmeler Piyasası , Kobi Destek Programı, Genel Destek Programı, AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İş Birliği Güç Birliği Destek Programlarıdır” dedi. KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak sahada olduklarını, daha çok işletme ve KOBİ’ye destek vererek faydalı olmak için çalıştıklarını vurgulayan Yalçın Akyön, ”KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik, nitelikli hizmet ve destekler sunarak KOBİ’lerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak için bu yola baş koyduk” şeklinde konuştu.

BAKİAD KOSGEB İŞBİRLİĞİ İLE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ DÜZENLEYECEK

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceklerini bildiren BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, “Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırmak, girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları ve başarılı işletmeler kurmalarının sağlamak amacıyla BAKİAD olarak Eylül ayında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecektir” dedi.

DİKYURT: BÖLGEMİZİN KALKINMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Dernek üyelerini işadamı ve KOBİ’leri yönlendirici olarak bölgenin kalkınması için uğraştıklarını dile getiren BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, “Yöresel değerlerimizin küresel marka haline gelebilmesi yolunda KOSGEB’i ve desteklerini çok önemsiyoruz. Bartın’ımızdaki KOBİ ve işletmelerimizin rekabet edilebilirliğinin sağlanması adına KOSGEB’in destek ve faaliyetlerinin önemini biliyoruz. Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi adına inovasyon projelerinin çoğalmasını istiyoruz. Geniş katılımlı tanıtım ve bilgilendirmeye açık, sahayı ele alıp inceleyen KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürü Yalçın Akyön’e ve personeline de teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAKIR: BAŞARI HİKAYELERİ ÖRNEKLENDİRİLMELİ

Ziyarette konuşan BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Madeş Firması Genel Müdürü Cihat Çakır ise yaptığı konuşmada ise girişimci profilinin iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi. Girişimcilik kültürünün yaygınlaşabilmesi ve gerek bilgi eksikliği ve cesaretsizlik, gerekse de işletmelerde bu kültürün oluşmaması gibi sebepler yüzünden KOBİ’lerin kendilerine sunulan destek ve fırsatları ısladıklarına dikkat çeken Cihat Çakır, “Bölgemizdeki girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve daha fazla destek kalemlerinden yararlanılması adına yörede başarı hikayeleri bulunan işletmeler, bu kültürü yakalamış ve önemli başarı elde etmiş KOBİ ve işletmeler örneklendirilirse bunun önü hem açılacak hem de kültür oluşacaktır” dedi.

BAKİAD’a ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür eden KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürü Yalçın Akyön, KOSGEB desteleri konusunda diğer STK ve kuruluşlara da her türlü bilgi ve tanıtım yapmaya hazır olduklarını yineledi. Ziyaret sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.