Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Emine KOÇOĞLU UEFA

Bakka'dan İhracat Zirvesi

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden oluşan TR81 Bölgesindeki firmaların kaynaşma, iletişim, paydaşlık içinde el ele vermesiyle bölge ihracatının gelişebileceğini söyledi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından koordine edilen ve Batı Karadeniz İşbirliği Platformu’nun (BKİP) katkılarıyla düzenlenen İhracat Zirvesi Zonguldak’ta gerçekleştirildi.  Programa Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kozlu ilçe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, BAKİAD Başkanı ve Bartın TSO Yönetim Kurulu Üyesi Birol Dikyurt, Bartın OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Karabük TSO Başkanı Sedat Namal, daire müdürleri, BKİP üyeleri ve bölge illerindeki işadamı, sanayici ve ihracatçılar katıldı.

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel’in açılış konuşmasıyla başlayan Hotel Emirgan’da düzenlenen İhracat Zirvesi’nde konuşan Zonguldak Valisi Ali Kaban "Filyos Limanı, bitirildiğinde bir fonksiyon ifa edecek. Zira bugün için henüz daha projeleri çiziliyor ama Ankara üzerinden Ortadoğu'ya bağlanan, Karadeniz kıyılarından Avrupa’ya uzanan bir ulaşım sistemin önemli bir parçası olacak" dedi. Organizasyondan dolayı BAKKA ve BKİP üyelerini tebrik eden Vali Kaban hiç bir şeyin sihirli değnekle gerçekleşmediğini, gayret ve çalışmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Zirvede Romanya TİAD Başkanı Aykut Akbulut’un “Romanya’da İş ve Yatırım İmkanları” ve Şefik Ergönül’ün “İhracatı Nasıl Arttırabiliriz?” sunumlarının ardından 3. oturuma geçildi.  3. Oturumun konusu olan “Batı Karadeniz’de İhracat” başlığı altında Miray Gemi Acenteliği ve Yatçılık, Cenk Group ve Balta Lojistik ve Gümrükleme firmaları panelist olarak katılım sağlayarak sunumlarda bulundular.  Ardından “Bölgemizden Başarı Örnekleri” oturumunda, Madeş firmasını temsilen Madeş Yönetim Kurulu Başkanı ve BAKKA Yönetim Kurulu üyesi Cihat Çakır, EMKO Isıtma Sistemleri’ni temsilen katılan Önder Özdemir, Çanakçılar Şirket Grubunu temsilen Sezai Çanakçı ve Ayanoğlu Doğa ve Su Ürünleri’ni temsilen katılan Sadık Ayanoğlu panelist olarak katılım gerçekleştirdi.

CİHAT ÇAKIR: İHRACAT HEVES VE MOTİVASYON İŞİDİR

Firmalarının üretiminin yüzde 60’ını ihraç ettiklerini anlatan Madeş Yönetim kurulu Başkanı Cihat Çakır, “İhracat için öncelikle Bartın’da 4 firmayla el ele vererek ihracat ofisi kurduk. Pazar araştırması yaptık. İhracat heves ve motivasyon işidir. Çanta elimizde ülke ülke gezdik. Şimdi üretimimizin yüzde 60’ını ihraç etmekteyiz. İhracat yaparken karlılığı ikinci planda düşündük. İhracatın sürdürülebilir olabilmesi için satış sonrası hizmetleriniz olmalıdır. Küreselleşen Dünya’ya firmanızla, ürününüzle ayak uydurabilmelisiniz. TR81 bölgemizdeki ihracatın gelişmesi için bölge için firmalarımız el ele tutuşmalı, talepleri paylaşmalı, bölgemizdeki potansiyelimiz için iletişim ve paydaşlık gereklidir. İhracat Zirvesi programından dolayı BAKKA ve BKİP’e teşekkür ediyor, programın bölge ihracatı ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Soru ve cevaplar kısmının da tamamlanmasının ardından katılımcılara Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi Başkanı Mehmet Çetinkaya tarafından plaketleri takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
BAKKA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.