Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi Projesi İmzalandı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 yılı Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan, “Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezi Projesi” imza töreni Valilik Kaymakam Hüsnü Bey Toplantı Salonu’nda Vali Seyfettin AZİZOĞLU, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman KARAYILMAZLAR, BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, Organize Sanayi Bölge Müdürü Oğuzhan KASAPOĞLU, Bartın Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cihat ÇAKIR ve ilgili kurum temsilcilerinin  katılımıyla gerçekleşti.

Projenin amacı Bartın merkez olmak üzere komşu illerde firmaların inovasyon altyapılarını güçlendirecek hizmetleri onlara sağlayarak ilin ve bölgenin ekonomik gelişmesine katkıda bulunacak ve ili bir ekonomi merkezi haline getirecek ‘Bartın Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi-BİM’in kurulmasıdır. Bu bağlamda proje ile Bartın Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bir Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi binası inşa edilecek ve merkez için gerekli test cihazları, üretim tezgahları, ilgili yazılımlar ve donanımlar, eğitim araç ve gereçleri ile teçhizatlar temin edilecektir. Projenin kapsamı Bartın ili organize sanayi sınırları içerisine kurulması planlanan Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezinin fiziki olarak inşasının yanı sıra inovasyon eko-sisteminin kurumsal, yönetsel ve teknolojiye dayalı altyapısının hazırlanması; üniversite-sanayi işbirliğinin gerçekleştirilmesi için gerekli ortamın yaratılmasıdır. Merkez gerçekleştirilecek işlemlere göre pek çok alt birimden oluşmaktadır. Test ve Ara Ürün Hazırlama Birimi, Ar-Ge ve İnovasyon Ofisleri, Kuluçka Merkezi Birimi, Teknoloji Transfer ve Bilginin Ticarileştirilmesi Birimi, Tasarım ve Prototip Birimi gibi birimlerin çıktıları doğrudan Ür-Ge, Ar-Ge ve İnovasyon altyapısı ile ilgili hizmetleri verecektir. Çok Amaçlı Eğitim Salonu gerekli eğitimlerin verileceği ortamı sunacak; Merkez Yönetim Birimi, Paydaşlar Ofisi, Ar-Ge ve Kuluçka Ofisleri için Ortak Alan, Fuaye ve Sergi Alanı, ağyapı ilişkilerinin kurulacağı Teras gibi birimler de bu hizmetleri destekleyerek işlevlerini sürdüreceklerdir. Merkezin önceliği orman ürünleri ve mobilya sektöründeki firmaların ürünlerinin test maliyetlerinin düşürülmesi, gerçekleştirilmesinde zorlanılan ‘ileri test hizmetlerini’ verecek donanımların sağlanması ve hizmetlerin verilmesi, tasarım ortamının yaratılması ile bu çalışmaları yürütecek personelin eğitilmesidir. Ayrıca merkezde verilecek mesleki eğitimler ile istihdam alanları geliştirilecektir. Merkezin kurulması ve belirtilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için  24 aylık bir proje süresi belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:
BAKKA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.