Üniversitede Proje Eğitimleri Devam Ediyor

Bartın Üniversitesinde Proje Eğitimleri Devam Ediyor

Bartın Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlüğü tarafından başlatılan proje eğitimleri BAKKA, KOSGEB, SANTES, BOREN gibi projelerin hazırlanması ve proje tecrübe paylaşımıyla devam etti. 

Bartın Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlüğünde Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü BAKKA, KOSGEB, SANTES, BOREN vb. Projeler Koordinatörlüğü tarafından proje eğitimleri verildi. Gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan üniversitelerin ileride yürüttüğü projelerle anılacağını belirterek, “Üniversiteler için proje üretmenin çok önemli olduğunu biliyoruz. Artık şöyle bir söz yaygınlaşacak: ‘Projeni söyle sana üniversitenin ne olduğunu söyleyeyim.’ Burada önemli olan hem projenin niteliği hem de sayısıdır. Üniversitemizde projelerle ilgili koordinatörlüğümüzün kurulmasından sonra ciddi çalışmalar başladı. Üniversitemizde yapılan projeler bir merkezde toplandığı gibi bu noktada teşvikler ve bilgilendirilmeler de daha iyi yapılmaya başlandı.” dedi.

“Çok Çalışarak Topluma Yararlı Projeler Üretmeliyiz”

Rektör Kaplan toplumun kalkınmasında projeler üretmenin önemini vurgulayarak, “Biz büyük işler başarma konusunda yüksek kabiliyeti olan bir milletiz. Ancak bunları bir sisteme ve ilmi bir terbiyeye bağlayarak gerçekleştirebiliriz. Bunu düşünerek hareket etmemiz gerekmektedir. Özellikle öğrencilerimiz ve ilmi çalışmalara yeni başlayan arkadaşlarımız için bu etkinliklerimiz son derece yararlı ve cesaretlendiricidir. Bilim dünyasının tuttuğu bir yol var. Bizim bunun dışında kalmamız kesinlikle mümkün değildir. Onun için de çok çalışarak topluma yararlı projeler ortaya koymamız gerekiyor.” diye konuştu.

“Proje Hazırlamaya Teşvik Ediyoruz”   

Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Daşdemir de koordinatörlüğün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Daşdemir, “2015 yılı içerisinde Üniversitemiz Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü etkin bir şekilde çalışmıştır. Üniversitemiz akademisyenleri başta olmak üzere sanayicilerimize, özel sektör çalışanlarımıza yönelik etkinlikler gerçekleştirdik. Projelerin hazırlanmasından nihayetlendirilmesine kadar geçen tüm süreçleri gerçekleştirdiğimiz seminerlerde katılımcılara anlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Projelerimizin Sayısı Giderek Artıyor”

BAKKA, KOSGEB, SANTES, BOREN ve benzeri Projeler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan ise çalışmalar sonucunda proje sayısının arttığını kaydederek, “Üniversitemizde düzenlediğimiz etkinliklerle proje yapma kültürünün gelişmesine öncülük etmek istiyoruz. Hedefimiz Üniversitemiz stratejik araştırma ve planlama doğrultusunda araştırma ve geliştirmeye yönelik projelerin sayısını artırmak. Bu noktada ilgili projeleri ve projeyi hazırlayanları teşvik ediyoruz. Ulusal ve uluslararası proje destek programları hakkında ilgilileri bilgilendiriyoruz. Sunulmuş olan projelerin toplam mali boyutu 2014 yılında 491 bin lira iken, bu rakam 2015 yılında 914 bin liraya çıkmıştır. Projelerin sayısında giderek artan bir durum söz konusudur.” ifadelerini kullandı. 
 
Proje Tecrübeleri Paylaşıldı

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Ceyhan “BARTIN ETAP-1, Bartın’da Engellilerin Tespiti ve Analizi Projesi”, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Derya Işık “Bilgi Teknolojisinden Beyin Teknolojisine Projesi”, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş “Küre Dağları Milli Parkı Bartın Bölümünde Ekoturizm Potansiyelinin Belirlenerek Köy Tasarım Rehberinin Üretilmesi”, Öğretim Görevlisi Sabri Alkan ise “Denizcilikte Yenilikçi Yaklaşımlar ile Sürdürülebilir Mesleki Eğitim Projesi” hakkında bilgiler verdi.

Etkinlikte ayrıca Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlüğünden Uzman Mete Kaan Namal “BAKKA Projeleri ve Uygulamaları”, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi “SANTEZ Projeleri ve Uygulaması” İl KOSGEB Müdürü Abdurrahman Usta da “KOSGEB Proje Destekleri” adlı sunumlarını gerçekleştirildi.

Etkinlik karşılıklı soru cevapların alınmasıyla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.