Ürettiği Makinaları 4 Farklı Ülkeye İhraç Ediyor

Fabrikalara yedek parça imalatı ve komple makine üretimi ile Erdemir başta olmak üzere Kardemir, İsdemir ve bölgede bulunan sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap veren Barmak, 4 ülkeye kendi ürettiği makineyi ihraç etmenin gururunu yaşıyor.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetimi haftalık gerçekleştirilen kahvaltılı yönetim kurulu toplantısını Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) Bartın Makine Sanayi Barmak ev sahipliğinde gerçekleştirdi. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, İl Genel Meclisi Başkanı ve BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kartal, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Yaşar Bahçıvan, Mehmet Çelikkaya, Yunus Özpeynirci, Zeyyin Sakareisoğlu, Sefai Cesur, Sabri Karaman, Ayhan Dönmez ve Genel Sekreter Hasan Önder’den oluşan heyet Bartın Makine Sanayi Barmak’ı ziyaret etti. Fabrikalarına yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Barmak Şirket Müdürü Uğur Karademir, Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Baştuğral, Hakkı Ulupınar, Engin Yakın ve Fabrika Müdürü Mehmet Duman fabrikalarının çalışmaları hakkında BAKİAD yönetimine bilgilendirmelerde bulundular.

BARMAK’ın 10 sanayicinin birleşerek KOSGEB destekli 4 tezgah olmak üzere 2003 yılında faaliyetine başladığını anlatan fabrika Yönetim Kurulu Üyesi emekli öğretmen Yaşar Baştuğral, “Fabrikamız 2007 yılına kadar küçük sanayide 500 metrekarelik kapalı alanda faaliyet göstermiştir. Bu tarihten sonra Bartın Organize Sanayi Bölgesinde kendi yaptığı 2 bin metrekare kapalı alana taşınmış ve burada faaliyetine devam etmektedir. Her geçen gün çalışma alanını, makina parkını ve yetenekli eleman sayısını arttırmakla daha iyi hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Barmak bölgesinde yaptığı imalatlar ile kendini ispatlamış bir firmadır” dedi.

BARTIN’DA GÜÇBİRLİĞİ İLE ORTAKLAŞA KURULAN İŞLETMELERİN SAYISI ARTMALI

Müşterek işletmelerin kurulması konusunun Bartın’da eksik olduğunu ifade eden Barmak Yönetim kurulu Üyesi Yaşar Baştuğral, “ Her zaman için söylüyorum, Bartın’da eksik olan bir nokta, girişimcilerin bir araya gelip müşterek işletmeler kurmamalarından dolayı rahatsızlığımı ifade etmek isterim. İsterim ki Bartın’da 3 tane, 5- 10 tane arkadaş yine bir araya gelsin işletmeler kursun, bugün örneğin oto boyacısı dahi 5 oto boyacısı bir araya gelsin modern bir oto boyahanesi kursun, bu bizim temennimizdir. Barmak bünyesindeki ortakların bugüne kadar arasında görüşleri farklı dahi olsa hoş bir ortamda birbirimizi anlayarak birbirimize destek vererek bu günlere geldik. Ne yaptık ? Her yıl para kazandık kazandığımız bu paralarla OSB’deki bu binayı yaptık. Her yıl makine parkurumuza yeni makineler kattık ve şu anda durumumuz iyi, bir sıkıntımız yok”

ARA VE KALİFİYE ELEMAN BULMAKTA ZORLANIYORUZ

Başta Erdemir olmak üzere Kardemir, İsdemir gibi fabrikalara sürekli yedek parça ürettiklerini belirten Yaşar Baştuğral, “Aynı zamanda yöre fabrikalarımızın da yedek parça ihtiyaçlarını ve komple istedikleri bir makineyi üreterek kendilerine teslim ediyoruz, bazılarının projeleri hazır geliyor bazılarının projelerini de biz kendimiz hazırlayarak üretime geçip ürünü teslim ediyoruz yurt dışına iş yapan firmalara İstanbul’da iki firmamız var onlara yedek parça ve makine üretimi yapıyoruz genel olarak ful doluyuz. Daha da kapasite artırmak için Bartın’ın bir gerçeği teknik eleman ve sanatkar bulmakta sıkıntı çekiyoruz bu bizim yüzde 30 kapasite arttırmamızı engelliyor, bir makine mühendisi Bartın’da okusa tahsilini bitirse Bartın’da durmuyor, dışarıda çalışıyor, malesef kendi elemanlarımızı Bartın’a çekemediğimizden dolayı bunun sıkıntısını çekiyoruz, bir holümüz var iki hol daha yapmak ve firmamızı büyütmek ve daha fazla kişinin burada çalışmasını sağlamak esas amacımızdır. Yani topluma fayda sağlamak, kar tabi ki bunun peşinde gelecektir, bu gelen karlarla yatırımlarımızı artırıp ülkemize hizmet etmektir. 25 personelimizle, içeride 10 tezgahımızda ful üretim yapıyoruz, 8 saat çalışıyoruz, tabi iki vardiyaya dönmeyi elaman sıkıntısı nedeniyle bu güne kadar gerçekleştiremedik. Sanayiye ara ve kalifiye eleman sıkıntısı malasef herkesin sıkıntısı. Bartın’ın değil tüm Türkiye’nin teknik ve ara elamanda sıkıntısı var”

BARMAK 4 ÜLKEYE MAKİNE İHRAÇ ETTİ

Barmak’ın hizmetleri konusunda bilgilendirmelerde bulunan Barmak Şirket Müdürü Uğur Karademir, “İstenilen makinenin projelendirilmesi ve imalatının yapılması, projeye göre komple sanayi makineleri imalatı, fabrikaların ihtiyacı olan yedek parça imalatlarının yapılması, fason seri üretim yapılması, hidrolik bağlantı elemanları imalatı yapımı gibi konularda hizmet vermektir” dedi. İşletme bünyesinde tasarımı yapılan ve alüminyum cephe kaplama ve mobilya sektöründe kullanılan Otomatik Dikey Panel Ebatlama Makinesi ile seri üretime geçtiklerini açıklayan Şirket Müdürü Uğur Karademir, “Rusya, İran, Dubai ve Ukrayna olmak üzere şimdiye kadar toplam 11 adet makinemizi yurtdışına fabrika teslimi olarak ihraç ettik. Son dönemde, işletme belirlemiş olduğu bu hedef doğrultusunda yurtiçinde ulusal / uluslararası fuarları sürekli takip ederek, fuarlara katılarak sektörü gözden geçirme, yeni pazarlara ve yeni müşterilere ulaşma noktasında büyük bir çalışma içerisine girmiş bulunmaktadır. Bu çerçevede, işletme KOSGEB’in Yurtiçi Fuarlara Katılım Desteğinden azami ölçüde faydalanmaktadır”

ENGİN YAKIN: BARMAK BATI KARADENİZ’DE DONANIMIYLA TEK İŞLETME

Barmak’ın donanımı ve zengin alt yapısıyla Batı Karadeniz Bölgesinde tek tesis olduğunu vurgulayan Yönetim kurulu Üyesi Engin yakın ise “Müessesemiz çok esnek iş yapabilen çok geniş çaplı sektörlere hitap edebilen makine ekipman yapabilen bir müessese. Ne Karabük’te ne de Batı Karadeniz Bölgesinde böyle donanımlı alt yapısı zengin bir tesis olduğuna inanmıyorum. Başta CNC Torna tezgahları olmak üzere geniş makine parkı ile İSDEMİR, KARDEMİR, ERDEMİR ve TTK gibi müesseselere makine yedek parçaları üretmektedir” dedi.

BAKİAD BAŞKANI DİKYURT: ÜLKEMİZ SANAYİCİLERİMİZLE GÜÇLENİYOR

Türkiye’nin son 10 yılda daha güçlü hale geldiğini ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, “Özellikle artık her sahada müthiş bir rekabet var, bu sebeple aslında farklı, inovatif ürün ve sektörlere yönelip kendimizi farklı şekilde geliştirmeliyiz. Kaldı ki ülkemizin bundan sonraki dönemde inşallah öyle ümit ediyoruz hinterlandı Ortadoğu’dan Afrika’ya, Afrika’dan belki de uzak doğuya kadar yükselebilir, öyle veya böyle 10 yıl öncesine göre baktığımızda Türkiye dış pazardan veya yurt dışından bakıldığında şimdi çok daha güçlü bir ülkemiz var, bu hep beraber işadamı ve sanayicilerimizle birlikte oldu, yurt dışından ithal edilen malların azalmasıyla oldu, örneğin Almanya dünyanın en büyük makine ihracatçısı bir ülke ancak Türkiye’nin en fazla makine ihraç ettiği ülke de Almanya. Netice itibarıyla bu yönüyle ülkemiz iyi bir noktaya doğru ilerlemektedir. Öyle ümit ediyoruz ki sizin gibi müteşebbis sanayici arkadaşlarımızla bu pazarların daha da büyüyeceği, istihdamla sayımızı artırıp ürün yelpazemizin genişleterek daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bartın’da 10 yıl önce 10 girişimcinin güçlerini birleştirerek işletme kurmaları ve bunu başarıyla sürdürüp Bartın’ımızda örnek bir işletme haline gelmelerini ayrıca kutluyoruz. Barmak’ın şirket ortaklarının tümünü tebrik ediyoruz. Bartın’da ortaklaşa kurulacak işletmelerimize Barmak örnek olacaktır diye düşünüyorum. BAKİAD Yönetim Kuruluna ev sahipliğinden dolayı da ayrıca Barmak Yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

KARTAL: BARTIN’DA OLMASI GEREKENİ BARMAK 10 YIL ÖNCE BAŞARMIŞ

Barmak Yöneticilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal ise yaptığı konuşmada, “Barmak’a teşekkür ediyorum, çünkü Bartın’da olması gerekeni 2003 yılında başarmışlar, bu birlikteliklerin inşallah devamını diliyorum, görüyoruz ki aradan geçen 10 yılda firma büyümeye devam ediyor ve hakikaten de önümüzdeki dönemdeki işler için de düşünce ve fikirleri var ve bu yolda ilerliyorlar, öncelikle bu birlikteliğin devamını diliyorum. Bunun yanında istihdam konusunda Bartın’da olduğu gibi bütün Türkiye’de sıkıntılar var, işsizlik konusunda Bartın Türkiye’nin en şanslı illerinden birisi ama işverenler açısından en şanssız illerinden birisi. Çünkü bugün tüm imalat, üretim veya ticaret erbabı firmalarımız özellikle teknik , ara ve kalifiye eleman bulmakta zorlanıyorlar, bu probleme de bizler öncelikli olarak bu işe yön verecek kişiler olarak zaten eğiliyoruz ama bu kısa bir zaman diliminde çözülebilecek bir konu değil, belki orta vadede çözülebilecek bir konu ama inşallah aşarız. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı kurulduktan sonra 2010 yılında beri ajansın yönetim kurulunda görev yapıyorum, bölgemiz açsından kalkınma ajanslarının çok önemli olduğunu düşünüyorum, şimdiye kadar da Bartın adına da güzel işler yazıldı, en azından Kobilerimiz ve üreticilerimiz adına da BAKKA tarafında da önemli destekler verildi. Bu destekler de her geçen gün artıyor. Önümüzdeki dönemlerde Kobilerimizin BAKKA Proje ve desteklerini ıskalamamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

ÇAKIR: SANAYİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ VE DESTEKLİYORUZ

Yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve katma değer sağlayan sanayici ve işadamlarının Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman yanlarında olduklarını ve kendilerini desteklediklerini dile getiren Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, “2003 yılında KOBİ Proje Destek programı ile güçlerini birleştirerek İşletmesini büyütüp başarıya koşan Barmak Yöneticilerini tebrik ediyorum. Bartın’ımızda Barmak gibi başarılı birlikteliklerin, ortaklı işletmelerimizin artmasını diliyorum. Barmak Yöneticilerine de başarılar diliyorum” dedi.

Karşılıklı fikir alışverişi ve sohbet şeklinde gerçekleştirilen kahvaltının ardından ise Barmak Yöneticileri BAKİAD heyetine fabrikayı gezdirip hizmet ve ürünler hakkında bilgilendirmelerde bulundular. BAKİAD’ın Barmak ziyareti esnasında ayrıca Egemen Ayakkabı Taban Üretim Fabrişkası Yönetim kurulu Başkanı Cengiz İştar, Yönetim kurulu Üyesi Metin Ongun, Çakır Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Derya Çakır da hazır bulundu. Program sonunda BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal tarafından Barmak Yöneticilerine üzerinde Ayete-l Kürsi yazılı tablo hediye ettiler. BAKİAD’ın Barmak ziyareti günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
BAKİADBarmak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET BİLİR 10 yıl önce

kbartın tso başkanı kendi yönetim kurulundan çok bakiad yönetim kuruluyla

Avatar
kalifiye eleman 10 yıl önce

ara ve kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz diyenlere soruyorum; sizler mesleki eğitime ne katkı sağladınız da istediğiniz vasıflarda eleman bulamamaktan şikayetçisiniz...bu arada bakiad da aynı şekilde mesleki eğitim anlamında şimdiye kadar ne yapmışlar...dernek kurulduğundan bu yana mesleki eğitim veren kurumlarla birlikte bartının ihtiyaçlarına dönük ne çalışmalar yapmışlar.

Avatar
MESUT TOKOL 10 yıl önce

Ben memleketimi çok seviyorum iş konusuna gelince kusura bakmayın dışardan gelen biri fazla maaş alıyor ama bizim milletimiz askeri ücret alıyor. Ben 2007'de Ulupınar ldt şirketinden 405 tl maaş la ayrıldım dışarıya çıktım 600 tl ye şuan Bartın a iş başı yapmaya kalsam 1.500 tl ya verirler yada vermezler bilmem duydunuz mu? Dünyada 3. Türkiye'de 1. MSC firmasında 2.500 tl ile çalışıyorum bunu Memleketim de verseler seve seve çalışırım bizim milletimize yani patron gözüyle bakan arkadaslara sesleniyorum sizlere az maaşla çalışacak adam ama çok iş çıkartacak adam lazım kusura bakmayın.(demir doğrama kaynak ustası. Makina imalat ve montajı. Baskül Imalat ve montajı işlerinde ustayim. ) Saygilarimla mesut tokol. Bartın bayıryüzü köyü ahatlar mah tel: 0542 403 17 32