1 Temmuz Kabotaj Bayramı renkli görüntülere sahne oldu

Bayram kutlamaları, Bartın Limanı - İnkumu tatil beldesi arasında gerçekleşen tekne turunda şehitler anısına denize çiçek bırakılması ile başlarken turun ardından denizcilik sektöründe yıllarca görev yapmış emekli denizcilere verdikleri hizmet ve katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi. Daha sonra sırasıyla yüzme, (sandal) kürek çekme, suda ördek yakalama ve son olarak yağlı direkten bayrak alma yarışmaları yapıldı. İzleyicilere heyecan ve coşku dolu anlar yaşatan yarışmaların sonunda derece alanlara Vali yardımcısı Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Dnz. Kd. Alb. Mehmet Sandıklı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin tarafından küçük altın verilirken ördek yakalama yarışmasında birinci olan yarışmacıya yakaladığı ördek hediye edildi.

Bartın Vali yardımcısı Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Dnz. Kd. Alb. Mehmet Sandıklı, Liman Başkanı Hasan Özer, Gümrük Muhafaza Bölge Müdürü Muharrem Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ve Bartın Belediyesi Liman İşletme Müdürü Birol Demirkoparanoğlu ile çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu etkinlikler de konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın “1926 yılında kabul edilen Kabotaj kanunu ile deniz ticaretinde kazanılan ayrıcalıklar 56 km sahile sahip hem ırmağı hemde denizi olan Bartın için çok önemlidir. Bayram etkinliklerine limandan hareket eden tekne turu ile başladık. Denize şehitlerimiz anısına çiçek bıraktık ve çeşitli yarışmalarla büyük bir coşkuyla devam ediyoruz.

Deniz bizim için tarihimiz boyunca hep önemli olmuştur. Bartın Osmanlı'ya Çektirmeler yapan bir yer. Bartın'da bu güne kadar deniz tarihini gözler önüne çıkarmak için bir çalışma yapılmamış, Bartın'a bir Deniz Tarihi Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladık. Bartın'daki iskelelerden İnkumu tatil beldesine teknelerle gidilsin diye Lebi Derya'nın hemen dip tarafına 20 metre uzunluğunda bir iskele yapacağız. Bugün aramızda denizcilik sektöründe uzun yıllar görev yapmış değerli büyüklerimizde var verdikleri hizmet ve katkılardan dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyor, denizcilerimizin ve tüm halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyorum“dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, etkinlik sonunda emekli denizcilerle uzun uzun sohbet ederek denizcilik yaptıkları yıllarda başlarından geçen anıları ve yaşadıkları sıkıntıları dinledi.






















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.