107 Yıllık Büyük Destan; Çanakkale

Bartın’da 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107.yıl dönümü nedeniyle bir dizi tören düzenlendi.

İlgili Foto Galeriye Git

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma törenine Vali Sinan Güner, Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan, Vali Yardımcıları Abdullah Akdaş ve Miraç Akbulut, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan,

Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşının okunması ile bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok tarafından yapılması ile çelenk sunma töreni sona erdi.

Şehitlikte Tören

Çelenk sunma töreninin ardından Şehitlikte icra edilen törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’na müteakip saygı atışı yapılmasının ardından Vali Sinan Güner Şehitlik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Hatim ve duaların okunması ile devam eden törenin sonunda şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı.

Şadırvan Camiinde Mevlid-i Şerif

18 Mart Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz adına Şadırvan Camiinde Cuma namazı öncesinde Vali Sinan Güner’in katılımıyla Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde Tören

Kültür Merkezi’nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dualar edildi.

Garnizon Komutanlığında görevli İkmal Üsteğmen Emre Gökçe tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma sonrasında Çanakkale Ruhu adlı slayt gösterimi, “Dur Yolcu” ve “Övün Ey Çanakkale” şiirleri ile “Sana Sıkılan Kurşun” ve “Çanakkale” türkülerinin okunması, oratoryo ile devam eden program Vali Güner tarafından resim, şiir ve kompozisyon alanlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Vali Sinan Güner tarafından Şehitlik Şeref Defteri’ne;

“Türk ve dünya tarihinin önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğunun içinden çıkan kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanılmayan muhteşem bir milli şahlanışın başlangıç noktasıdır.

Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma milletimize hem zaferi getirmiş hem de Kurtuluş Savaşı için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi; vatanı, dini, hürriyeti ve istikbâli söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze labileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale Zaferi, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir.

Vatan müdafaasında şehadet mertebesine erişen Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak, onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşarak çare üretmek, bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a kadar tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” cümleleri kaydedildi.

Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleŞadırvan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.