Bartın'da Hıdırellez Coşkusu

Bartın'da Hıdırellez, İl Kültür Konseyi etkinlikleri kapsamında Ulus ilçesine bağlı Kalecik Köyünde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İlgili Foto Galeriye Git

Unesco’nun  insanlığın somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan, doğanın canlanması ile bolluk ve bereketi simgeleyen hıdırellez, bu yıl İl Kültür Konseyi etkinlikleri kapsamında Ulus ilçemize bağlı Kalecik Köyünde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

“Geleneksel Şimşirli Baba Hıdırellez”etkinlikleri, tarihi Şimşirli Baba Cami’inde Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Vali Nusret DİRİM, Ulus Kaymakamı Recep HASAR,  İl Müdürleri ile çevre köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen, vatandaşların adaklarını bağışladığı şenlikte, ip atlama, çuval, yoğurt yeme, halat çekme, kaşıkta yumurta taşıma yarışmaları yapıldı.

Etkinlik sayesinde manevi atmosferi teneffüs etme imkanı bulduklarını ifade eden Vali DİRİM,  "Bölgemizin çok güzel bir coğrafi potansiyeli var. Görüyorsunuz her taraf yeşillik ve ağaç. İnsanlar buradaki Şemsettin Efendi Türbesi'ni ziyarete geliyor. Kesilen kurbanları burada halka dağıtıyor. İnsanlar bu manevi atmosferde bir araya geliyor. Ben bu tür yöresel değerlerin güçlenerek devam etmesini önemsiyorum. Fırsat buldukça da bu etkinliklerde bulunmaya çalışıyorum. Bunlar bizi biz yapan önemli özelliklerimiz. Asırlardır devam eden bu gelenekleri kuşaktan kuşağa aktararak yaşatmaya çalışmalıyız." dedi. 

Etkinlikte ayrıca Vali DİRİM tarafından Kalecik Köyü Muhtarı Selahattin KAYA’ya hıdırellez’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.