Kar Geliyor, Bartın Kışa Hazırlanıyor

İl İdaresi Kanunun 24.maddesi uyarınca 22/11/2012 günü Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda saat 09.30’da Vali Bülent SAVUR başkanlığında “Kış Hazırlıkları” toplantısı yapılmıştır. Toplantıda kış mevsiminin başlaması ile birlikte, trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek olaylar ile ulaşımda meydana gelebilecek aksamaların önlenmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır.

- İdarenin emir ve talimatları beklenmeden kurumlararası koordine sağlanarak, dayanışma (araç, sağlık, teçhizat, teknik destek vb.) içinde bulunulacaktır.

- Tüm kurumlar araçlarını kış şartlarına hazırlayarak, gerekli donanımlarını araçlarında muhafaza edecek, araçlarını her an göreve hazır vaziyette bulunduracaktır.

- Kış şartlarının yoğun olabileceği göz önünde bulundurularak, iş makinalarının yetersiz gelebileceği düşüncesiyle, sivil toplum kuruluşları ile özel sektörde bulunan iş makinalarının önceden tespit edilecek ve hizmet alımı yapılabilmesi için gerekli planlamalar yapılacaktır.

- İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünce; araç sahiplerine, araçlarını kışa hazırlaması ve gerekli kış donanımını araçlarında bulundurmaları konusunda bilgilendirme ve denetim faaliyetleri yapılacaktır.

- Belediye Başkanlıklarınca; ilimizde evsiz yada kış şartlarına uygun barınağı olmayan vatandaşlarımızın tespiti yapılarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile koordine içinde barınma için gerekli tedbirler alınacaktır.

- Belediye Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca; ihtiyaç sahiplerinin (kömür, yiyecek, giyecek yardımı vb.) müracaatları beklenmeden tespit yapılarak, yardımların yapılması sağlanacak; kömür dağıtımları hızlandırılacaktır.

- İl Özel İdaresince; il afet ve kriz merkezi için valilik binasında yer temini yapılarak, gerekli donanım sağlanacaktır.

- Belediye Başkanlığı ile İl Özel İdaresince; ilimizde bulunan diyaliz hastalarının sağlık merkezlerine ulaşımını sağlamak için kış mevsimi boyunca yedek iş makinesi bulundurulacaktır.

- Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Karayolları 156. Şube Şefliğince; il merkezi, ilçe, belde ve köy yollarının denetimi yapılacak, bakım ve onarım gerektiren yolların biran evvel yapılması sağlanacaktır.

- Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Karayolları 156. Şube Şefliğince; buzlanma, sel ve heyelan olması muhtemel noktalarda meteoroloji tahminleri göz önünde bulundurularak gerekli hazırlıklar yapılacaktır.

- Karayolları 156. Şube Şefliğince; il merkezinde yeni düzenlenen çevre yolunda kaldırım ve yolların yüksek yapıldığı görülmektedir, ilimizin coğrafi, jeolojik yapısı göz önünde bulundurularak, muhtemel su taşkınlarının önlenmesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

- DSİ 233. Şube Müdürlüğünce; aşırı yağışlarda meydana gelen yaka seline karşı, kanal – menfez proje çalışmalarına hız verilerek, kısa sürede bitirilmesi sağlanacaktır.

- Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde araçların kış şartlarına hazırlanması, buzlanması muhtemel yollar, heyelan bölgeleri, trafikte karşılaşılabilecek riskler, hava, yol ve trafik durumuna ilişkin bilgiler ilk yardım, yol açma ve kurtarma kuruluşları ile ekiplerinin yerleri ve telefon numaraları vb. önemli bilgilerin bulunduğu broşürler hazırlanarak tüm yol kullanıcılarına dağıtılacaktır.

- Meteoroloji Müdürlüğünce; hava tahmin raporları, zamanında ilgili kurumlara iletilerek meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgili kamu kurumlarımızca tedbirlerin seri şekilde alınması sağlanacaktır.

- İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce; yerel basın aracılığıyla kamuoyu bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilecektir.

- İl Milli Eğitim Müdürlüğünce; okulların kış hazırlıkları bir an evvel tamamlanacak, kalorifer sistemlerinin kontrolü yapılacak, boruların içinden geçen suyun donmasını önlemek için gerekli tedbirler alınacaktır.

- Olumsuz kış şartlarından dolayı devrilen elektrik ve telefon direkleri bulunması halinde haberleşmenin aksamaması için, derhal ilgili kuruma bilgi verilecek ve gereği yapılacaktır.

- İl Özel İdaresi, Belediye Başkanlıkları ve Karayolları 156. Şube Şefliğince; taşımalı eğitim yapılan yol güzergahları muhtemel yağış öncesinden başlayarak ulaşıma açık halde bulundurulacaktır.

- İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası Başkanlığınca; taşımalı eğitimde kullanılan araçlar, başta kış lastikleri olmak üzere, bulundurulması gereken araç gereç ve donanımlar yönünden bilgilendirilecek, gerekli denetimler titizlikle yerine getirilecektir.

- Kaymakamlıklar tarafından kış hazırlıklarına yönelik hazırlık ve tedbirlerin görüşülerek planlanması amacıyla, toplantı düzenlenecek, alınan kararlar uygulamaya konulacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ertanjdogrul 11 yıl önce

hersey için tesekkurler