Öne Çıkanlar BAKKA Emine KOÇOĞLU Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Ali Çınar

KDMP'den Geleneksel El Sanatları Derneğine Ziyaret
Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü tarafından Bartın Geleneksel El Sanatları Derneğine ziyaret gerçekleştirildi.

Küre Dağları Milli parkı Tampon Bölgesinde yer alan yerleşim yerleri Ekoturizm kaynaklarının belirlenmesi, geliştirilmesi faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Bartın’ın kaybolmaya yüz tutmuş mısır koçanından hasır ve sepet örme işini yapan Pembe Bensiz’den, Mili Park mühendisleri bilgi aldı.

Ziyarette bir konuşma yapan Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, "Bilindiği gibi ekoturizm, doğa seyahatine dayanan ancak sürdürülebilirlik ilkesini de içeren bir turizm sektörüdür. Ekoturizm 1990’lı yıllardan bu yana turizm endüstrisi içinde hızla gelişen bir sektör olarak dikkat çekmektedir. Özellikle uluslararası turizm talebinin yapısındaki değişiklikler, artan eğitim seviyeleri, çevre konularına karşı artan ilgi ve bilinç ekoturizm seyahatlerine olan talebi artırmaktadır. Küre Dağları Milli Park Müdürlüğümüz ekoturizm kaynaklarının geliştirilmesi iyileştirilmesi yönünde çalışmalarına devam etmektedir" diye konuştu.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.