Okullar tatil, 25 köy yolu kapalı, 100 öğrenci mahsur

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimizde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 29 Şubat 2012 Çarşamba günü bir gün süre ile tatil edilmiştir. " denildi.

Öte yandan Bartın-Arıt karayolunda 100 öğrenci mahsur kaldı. Öğrenciler Vali İsa Küçük'ün talimatıyla yapılan çalışmalar sonunda kurtarıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada; "Saat 18:40'da Bartın'da tipi nedeniyle Bartın-Arıt karayolunun Çöme Boğazı mevkiinde Arıt yatılı bölge ilköğretim okulu öğrencilerini taşıyan araçların mahsur kaldığı haber alınmış, Vali İsa KÜÇÜK'ün talimatıyla Karayolları 156. Şube Şefliği ve İl Özel İdaresi ekipleri mahsur kalan öğrencilere ulaşmış ve saat 19:45 itibariyle öğrenciler güvenli bir şekilde okulun yurduna yerleştirilmişlerdir" denildi.

İl Özel İdaresi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi (ÖZKARKOM)'nden yapılan açıklamada saat 17:00 itibariyle ulaşıma kapanan 62 köy yolundan 160 km.'lik 25 köy yolunu açmak için ekiplerin çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Açıklamada "İdaremiz Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce, 28.02.2012-28.02.2012 tarihleri arasında, 9 greyder, 3 beko-loder, 3 damperli kamyon, 2 kar bıçaklı kamyon, 3 pikap ve 2 yükleyici olmak üzere toplam 22 adet Makine ve vasıta, 15 ekip ve toplam 48 personel ile karla mücadele çalışmaları yapılarak köy yolları açılmıştır. Çalışmalarımız mahalle aralarında devam etmektedir." denildi.

Anahtar Kelimeler:
2012
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.