Su arızasını gidermek için gece gündüz çalışıyorlar

Terkhaliller ve Bartın merkez olmak üzere 2 ayrı bölgede çalışmalar sürerken Bartın TV Haber Merkezi Ekibi çalışmaları yerinde takip etti. Terkehaliller bölgesindeki çalışmaları takip eden ekibimiz çalışma yerinde incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin’den de çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çetin’ su hattındaki patlak ve yenileme çalışmalarına ilişkin 1985 yılında yapılan çelik hatların zamanla malzeme yorgunluğundan dolayı bir çok yerden patlamaya başladığını belirterek Ulupınar’dan gelen boru hattında patlak olduğunu ve 33 km. mesafesi olan hatta zaman zaman bu sıkıntıyı yaşadıklarını söyledi.

Esas sıkıntının hattın uzunluğu olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Çetin “Ulupınar’dan Bartın’a mesafe uzadıkça tamir yapılması gereken durumlarda hattın boşaltılması gerekiyor. Ekiplerimiz 3 saati aşkın süredir suyu boşaltmak için uğraşıyorlar. Hedefimiz suyu boşalttıktan sonra tamiratı gerçekleştirmek fakat tamiratın yapılmasıyla da iş bitmiyor. Bu hattın Bartın’dan uzaklığı nedeniyle tamirat sonrasında da dolması gerekiyor ve bu süre 9-10 saati buluyor. Bartın’a suyu vermemiz Perşembe günü saat 4 civarını bulacak. Tüm vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Ama şunu da bilsinler yeni bir hat arayışı içerisindeyiz ve hattı da bulduk. Önümüzdeki ay ihalesi var. Çayır köyünden 400 lük borularla ara hattımıza yeni bir hat çekip Bartın’ı da bu illetten kurtaracağız.” Dedi.

Haber Foto: Bülent BOSTANCI Hasan CAMCI - Kamera: Erkan HIZOĞLU

Anahtar Kelimeler:
Su Kesintisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fahri başkan 11 yıl önce

seçim zamanı geldi ihale yap. yok öyle. 4 senedir çektiğimiz rezillik yeter. heykel yapacağınıza bunu yapsaydınız 4 senedir..

Avatar
Rezillik 11 yıl önce

Hatlar uzunmuş, eskimiş yav bu sular 4 yıldır devamlı kesiliyor neredeydiniz siz elalem 200-300 km den su getiriyor 33 km uzun diyor yapmayın Bir belediyenin en önce yapması gereken konu şehrin suyunu, kanalizasyon sorununu çözmek hiç biri yok Hadiseyle zaman kaybedeceğinize bu işlere önem verseydiniz

Avatar
muhammed sahın 11 yıl önce

saat 4 denmesine ragmen sabahtan geldi. nedir bu düşmanlık. siz y.. kalemler kime hizmet ediyorsunuz? vekilin koyune yapılan ve yıkılan köpru sonra izinsiz yapılan osb köprusu, surulen müdürler görevden alınan valiler.. yeter artık bartın sizin yüzünüzden geri gitti

Avatar
#dayanbartın 11 yıl önce

seçime az kaldı......................

Avatar
A.G. 11 yıl önce

ben yazmaktan biktim başkan su sorununu çözemez. makyajla milleti kandirdiğini zannediyor bartin dasu bir var bir yok varsada çamur malesef seçi̇me kadar böyle

Avatar
A.G. 11 yıl önce

30 km. miş. yazik millet aya çikiyo bizimkilerde 30km diyo

Avatar
a.g. 11 yıl önce

sen karalamaktan öte bir şey yapmıyorsun ki ag kardeş. bu kafa ile çok hakaret edersin sadece

Avatar
kamil 11 yıl önce

bartındaki su sıkıntısının sorumlusu 15 yıldır bitirilemeyen kirazlık ve hala temeli atılıpta bitirilemeyen kozcağız barajdır. santim santim ilerliyor. hala bitirilemedi. 3 ayda bir haber çıkar şu kadar ödenek aktarıldı şu oldu projesi çizildi şöyle böyle bizde uyumaya devam ediyoruz. millet aya gidiyor marsa gidiyor bir baraj hala yapılamadı.