KARTAL: 2013 YILINA MUTLU BAŞLIYORUZ

İl Genel Meclisi toplantısının öncesinde konuşma yapan Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, başarılı bir 2012 yılı geçirdiklerini belirterek, aynı başarıyı 2013 yılında da göstereceklerini belirtti. Kartal, “ Bugün 2013 yılının ilk meclis toplantısını yapıyoruz. Öncelikle meclis üyesi arkadaşlarıma ve Özel İdaredeki personel arkadaşlarıma 2012 yılında gösterdikleri performanstan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Biliyorsunuz ki 2012 yılında çok hızlı bir çalışma gösterdik, bu başarımız 2013 yılında da devam edecek. Aslında bugün mutlu başlamıştık, Ancak Zonguldak’ın Kozlu beldesinde yaşanan göçük nedeniyle çok sayıda madenci kardeşimizi kaybettik. Öncelikle hayatını kaybeden madenci kardeşlerimizi rahmet dilerken, ailesi ve yakınlarına başsağılı dileklerimi iletiyorum. 2013 1 Ocak tarihinden itibaren bütçemiz uygulamaya konuldu. Ve bizler 2013 yılında daha çok çalışarak, hedeflerimize ulaşacağız.”dedi.

“BÜTÇEMİZE 3 MİLYON TL. ÖDENEK AKTARILDI”

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal konuşmasının devamında, 2012 yılının son gününde Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un girişimleri sayesinde Maliye bakanlığından Özel İdare bütçesine 3 milyon tl. Ödenek aktarıldığını belirtti. Kartal, “ Özel İdare bütçesine aktarılan 3 milyon tl. Ödenekle birlikte çalışmalarımıza daha önem vererek, hızlı bir ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum. Bartın Özel İdaresi her geçen gün çıtasını yükselten bir kurum haline geldi. Eskiden idaremize köyde yaşayan vatanadaşlarımız 1 kamyon çakıl isterdi, ama şimdi bu durum değişti. Vatandaşlarımız sosyalleşmenin gereğini iyi özümseyerek, ve idarenin çalışmalarının hızlı ve çabuk olmasından dolayı istekleri artık çocuk parkı, futbol sahası gibi istekler oluyor. İşte bu da gösteriyor ki çıtamızı yükseltmişiz.” Dedi.

İLÇELERDEKİ MÜTEVELLİ HEYETLERİNE ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal’ın konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi. Toplantıda, Kuruşile, Amasra ve Ulus ilçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetine hayırsever vatandaş seçimi yapıldı. Buna göre, Amasra İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetine Mehmet Bensiz, Alaaddin Çetin ve Yaşar Denizcier seçildi. Kurucaşile İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetine Ekrem Sarışan, Mehmet Tansel Fındık ve Mustafa Gençalp seçildi. Ulus İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetine İhsan Kahveci ve Ömür Ekmekçi seçildi.

VALİ SAVUR: TANITIMA VE TURİZME ÖNEM VERELİM

Toplantının sonunda açıklamalarda bulunan Bartın Valisi Bülent Savur, 2013 yılını hayırlı olması temennisinde bulundu. Savur, “ 2012 yılında gösterdiğiniz başarılı çalışmaları 2013 yılında da göstereceğinizden eminim. Sizlerin aldığı kararları bizler yürütme organları olarak, uygulamaya koyuyoruz. Aynı şevk ve heyecanlı bu çalışmaların bu yıl da devam edeceğinden şüphem yoktur. Bu yılın ilk toplantısına katılarak, sizleri yalnız bırakmak istemedim. Bu yıl benim yılım olacak. Burada sizlerin yaptığı güzel çalışmalardan dolayı hepinizi kutluyorum. İnşallah en yakın zamanda asfalt plentimizi kurarak, makina parkımızı güçlendirmek istiyoruz. Ve yol konusunda ulaşabildiğimiz zirveye kadar çıkmak arzusundayız. Sizlerden tek istediğim, özellikle Bartın’ı tanıtım ve turizm konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Bartın’ı gerek yurt içinde gerek se yurt dışındaki fuar ve diğer organizasyonlarda tanıtım için ödenek konusunda sizlerden hassasiyet bekliyorum. Örneğin önümüzdeki günlerde japonya’da düzenlenecek bir fuara davet edildim. Ancak ben Bartın Valisi Bülent Savur olarak oraya gitmemin bir anlamı yok, önemli olan oraya Bartın’ı tanıtan eserlerin götürülmesidir. Hep birlikte Bartın’ı hak ettiği yere taşıyacağımızdan eminim. Hepinizin başarılı bir 2013 yılı geçirmesini temenni ediyorum.” Dedi.