Safranbolu'da kar güzelliği

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen tarihi ev ve konaklar, güzel görüntüler oluşturdu.

Kar yağışı, UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu'ya ayrı bir güzellik kattı. Binlerce turistin ziyaret ettiği kentte beyaza kaplanan tarihi konak, cami ve evlerin görüntüsü görenleri büyüledi. İlçeye hakim olan Hıdırlık Tepesi ve Kent Müzesi'nin bulunduğu alanda toplanan ziyaretçiler, karla kaplı Safranbolu manzarası eşliğinde fotoğraflar çektirdi. Belediye ekipleri, ilçede kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı yollarda kar küreme çalışması yaptı.

Karabük kent merkezinde de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken ara sokaklarda sürücüler zor anlar yaşadı. Yenice İlçesi'nde devam eden kar yağışı nedeniyle taşımalı öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencileri için eğitime bugün ara verildi. İlçede 17 köy yolu ulaşıma kapandı.

DHA

Anahtar Kelimeler:
KarabükSafranboluUNESCO
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.