Öne Çıkanlar BAKKA Ulus Kurucaşile Feyzi Arıcı Mehmet Ali Kıllı Filiz Fırat Ali Çınar Emine KOÇOĞLU

Heryer Kitap Kokuyor

Yavuzaslan Fuar’da Kerkük Vakfı standını, Cumhuriyet Yayınlarını, Arkeloji Sanat Yayınlarını, Çınar Yayınlarını , Balkan Aydınları ve Yazarları Birliği standını ziyaret ett.Yavuzaslan 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı standınıda ziyaret etti.Güngör Yavuzaslan Fuar’da 88 yıllık Bartın basını hakkında bilgiler verdi. 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında Bartın Gazetesine ilgi gösterildi.Yavuzaslan fuarda CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnceCHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi,Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı yöneticileri Orhan Tüleylioğlu, Çelebi Arslan,Pınar Derelier,Amasya Dernekler Federasyonu Genel Başkanın Turan Sayar, Balkan Aydınları ve Yazarları Birliği Başkanı Osman Baymak, Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof.Dr.Suphi Saatçi, Irak Türkmen Basın Konseyi Genel Sekreteri Kemal Beyatlı, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bahaettin Cebeci , tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu ile bir araya geldi.

ESENYURT RIFAT ILGAZ İLKÖĞRETİM OKULU,

Güngör Yavuzaslan 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında 20 Kasım tarihinde fuar için gelen öğrencilerlede görüştü.Günün süprizi Esenyurt Rıfat Ilgaz ilköğretim Okulu öğrencileri oldu. Rıfat Ilgaz’ın Bartınlı olduğunu öğrenen öğrenciler Bartınlılara sevgilerini yolladılar. Kitapseverlerin merakla beklediği 30’uncu Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Beylikdüzü TÜYAP’ta sona erdi. Geçtiğimiz yıl 400 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl daha fazla katılımcı geldi. Çok sayıda kitapsever, yüzde 25 ile 50 arasında değişen indirimlerden yararlanmak için Beylikdüzü TÜYAP’ın yolunu tutarken, her zaman olduğu gibi bu yıl da tarih kitapları yoğun ilgi gördü. Mısır ve Türkiye Kültür Bakanları’nın katılımıyla açılan 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda; 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun standı yer alırken, 20 Kasım’a kadar açık kalacak fuarda 200 etkinlik düzenlendi. Bu yıl kitap fuarının Uluslararası Salon kapsamında onur konuğu Mısır. 25 yayınevinin katılımıyla düzenlenen konuk ülke etkinlikleri kapsamında Necip Mahfuz’un 100. doğum yılı paneli ve konuk yazarların katılacağı söyleşiler ile imza günleri düzenlendi.

Öte yandan 35 ülkeden yayıncıların katılacağı uluslararası salonda ise Almanya, Azerbaycan, Arnavutluk, Fransa, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, İspanya, Küba, Mısır, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Yunanistan’dan yayınevleri İstanbullu kitapseverlere hizmet verdi.

FERİT EDGÜ

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 21. İstanbul Sanat Fuarı- ARTİST 2011 Onur Ödülleri, TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle verildi.

Bu yılın “Sanatçı Onur Ödülü” ise Prof. Yurdaer Altıntaş' a, Prof. Erhan Karaesmen tarafından verildi. Prof. Altıntaş, hayatında önemli yeri olan Kamuran Yüce ile Nuri İyem’i anarak, "Kamuran Yüce'nin uğraşları sonucunda ben ve diğer meslektaşlarım tiyatro afişleri ürettiler. Bu afişler bugün dünyanın çeşitli müze ve koleksiyonlarında yer alıyor. Tabii afiş alt tarafı afiş olduğu için daha bizim müzelerimiz böyle birşeyle meşgul değiller. Nuri İyem de mesleğe yeni başladığım günlerde, hiç bir çevrem yokken, çok zor koşullardayken beni iş dünyasına lanse etti ve düşüncelerimin gelişmesine katkıda bulundu, beni her zaman yüreklendirdi. İkisinin de bu akşam aramızda olmasını çok çok isterdim" dedi.30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Ödülü ise, bu yılın Onur Yazarı Ferit Edgü’ ye verildi. Ödülünü, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal’ın elinden aldı.
 
Onur yazarı Ferit Edgü kimdir?
 
1936’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde başladığı öğrenimini Paris’te sürdürdü. 1976-1990 arasında, kuruculuğunu üstlendiği Ada Yayınları’nda, çağdaş Türk ve dünya yazarlarının, şairlerinin eserlerini yayımladı. Edebiyatın çeşitli alanlarında onlarca ürün verdi. “Bir Gemide” adlı kitabıyla 1979 Sait Faik Armağanı, “Ders Notları” ile 1979 Türk Dil Kurumu Ödülü, “Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı” ile 1988 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü aldı.  Abidin Dino, Yüksel Arslan, Bedri Rahmi, Eren Eyüboğlu, Füreya, Aliye Berger, Ergin İnan gibi sanatçılar üzerine yayımlanmış kitapları vardır. “Hakkâri’de Bir Mevsim ”romanından uyarlanan ve Erden Kıral’ın yönettiği film, 33. Berlin Film Festivali’nde, aralarında Gümüş Ayı’nın da bulunduğu 5 ödül kazandı. Romanları, öyküleri, denemeleri Japonca ve Çince dâhil birçok dile çevrildi.  Yayımlanmış kitaplarından bazısını sıralamak gerekirse: Yazmak Eylemi, Doğu Öyküleri, Kimse, Nijinski Öyküleri, Van Gogh (Yüz Yıl Sonra), Biçimler/ Renkler/ Sözcükler, Şimdi Saat Kaç, Kaçkınlar, Devam, İnsanlık Halleri, Paraboller, Leş (Toplu Öyküler), Yaralı Zaman/ Bir Doğu Yolculuğundan Notlar (Anlatı), İşte Deniz Maria, Do Sesi, Çığlık, Buluşmalar, Dağ Şiirle

G.Yavuzaslan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.