Hasankadı'da Festival Coşkusu

Bartın’ın Hasankadı beldesinde, 11. Hasankadı Doğa, Kültür, Tabiat Festivali düzenlendi.

İlgili Foto Galeriye Git

Hasankadı Beldesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalde sahne alan sanatçı Hasan Yılmaz konser verirken, festivale katılan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yaptığı konuşmada, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan ile birlikte hizmet etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Hasankadıya daha bir sürü eserler kazandıracaklarını belirten Tunç," Hasankadı’mızın alt yapısını, kanalizasyon çalışmalarını tamamladık. Üst yapısını da yani meydan ve cadde düzenlemelerini gerçekleştirdik. Şimdi Belediye Başkanımız kenar mahallelerde çalışmalar yapıyor. Onlarda da inşallah eksikliklerimizi hep birlikte tamamlayacağız. Hasankadı’mıza eğitim, sağlık ve diğer sportif ve sosyal alanlarla ilgili önemli yatırımlar yaptık. Bunlardan birisi aile sağlığı merkezimiz. İnşallah 112 Acil İstasyonu konusunda da Sağlık Bakanımızla görüşmemiz devam ediyor. 112’nin buraya gelmesi için gerekli çabayı göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Beldede eksik olan Ziraat Bankası’nın ATM’sini de en yakında hizmete kazandıracaklarını aktaran Tunç, şunları kaydetti: “Bunu Bölge Müdürümüzle görüştük. Gerekli çalışmaları başlattılar. Hem Bartın Terminale yapmaya karar verdiler hem de buraya da inşallah getirecekler. Emeklilerimizde maaşlarını çekmek için Bartın’a kadar yorulmamış olacak. Spor salonumuz devam ediyor ve bitmek üzere. Dere ıslahımız 6,5 milyon TL’lik yatırımımız ve devam eden bir çalışma. İnşallah onunda kısa süre içerinde tamamlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İmam Hatip Ortaokulumuz tamamlandı. Şimdi anaokuluna ihtiyacımız var. 4-6 yaş grubu çocuklarımızın burada okul öncesi eğitimini en güzel şekilde yapabilmesi içinde anaokuluyla ilgili bir çalışma yapacağız. Şimdiden Hasankadı’mıza hayırlı uğurlu olsun.

Asıl önemli proje Bartın-Kozcağız-Hasankadı-Yenice-Karabük karayolu. çok büyük bir yatırım ve duble yol olacak. Bartın-Ankara arası yeni bir alternatif yol çalışması. Şuanda Karayolları Genel Müdürlüğü proje çalışmalarını devam ettiriyor. Tabi bu uzun süren bir çalışma ama inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde icraatın ve kalkınmanın daha hızlı olduğu, insan hak ve hürriyetlerinin daha iyi korunduğu yeni sistemde bu büyük projeyi de gerçekleştirerek Hasankadı’mızı bir kavşak noktası yapmak istiyoruz.

Yeter ki ülkemizin gelişmesi, huzuru ve güvenliği devam etsin. Türkiye’nin huzurunu, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen içte ve dışta şer güçler var. Bunlar eskiden de vardı şimdi de var. Gelecekte de olmaya devam edecekler. Ama biz Türkiye olarak, millet olarak bunun farkındayız ve bunun farkında olduğumuz için o şer güçler hiçbir zaman emellerine ulaşamadı. 15 Temmuz’da ulaşamadılar. Ülkeyi işgal etmeye, yönetimi ele geçirmeye çalıştılar. Ama bu milleti o teröristlerin karşısında dimdik durdu ve “Bu ülkeyi teslim etmiyorum” dedi. Terör örgütlerinin hepsinin kumanda edildiği yer aynı yer. Bunların kuklacılarını da bu millet tanıyor, kuklayı da herkes biliyor. Türkiye ve bu millet üzerinde karanlık planlar kurmak isteyenler, tuzaklar kurmak isteyenler hiçbir zaman başarılı olamayacaklar.

Bugün Hakkari Yüksekova’da astsubayımızı ziyarete giden eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğiyle beraber hainlerin o otomobili uzaktan kumandayla patlatmalar neticesinde savunmasız elinde silahı olmayan bir kadını yavrusuyla şehit ettiler. Bu insanlığa sığar mı? Sığmaz. Allah bunların belalarını verecek. Onları lanetliyoruz. Tabi sadece onları lanetlemekle kalmıyoruz. Onların içerde de destekçileri, Mecliste de siyasi uzantıları var. Sırf AK Parti’nin Meclisteki sayısı az olsun diye onların siyasi uzantısı HDP’yi Meclise sokmak için evdeki iki oydan birini HDP’ye verenlerin şimdi başını önüne alıp düşünmesi lazım. “Biz ne yaptık?” demeleri lazım. Kürsüye çıktıklarında çocuk ve kadın hakkından bahsedenleri bugünkü tablo karşısında kadınları, çocukları savunmasız insanları katleden canilere nasıl bir destek verdiklerini artık düşünmeleri gerekiyor.

Artık Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm kadrolarımızla, güvenlik güçlerimizle terörün her türlüsünün kökünü kazıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımız, daha güveli, müreffeh ve gelişmiş bir ülkede yaşamaya devam edecekler. 16 yılda Türkiye’yi 4 kat nasıl büyüttüğümüzü en iyi şekilde fark edenler Almanya’dan her yıl memleketini görmeye gelen gurbetçilerimiz. Artık Türkiye’nin Avrupa ülkelerinden bir farkı kalmayacak. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yerini alacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu gelişme hamlesinden Bartın’ımız da Hasankadı’mızda fazlasıyla nasibini almaya devam edecek.”

Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan ise ülkenin 15 Temmuz 2016 ülkemiz fetöcü terör örgütü tarafından hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirterek. “ Bu darbe girişiminde 250 şehidimiz 2 binin üzerinde ise gazimiz oldu. Yakın zaman da bölücü terör örgütü PKK çirkin yüzünü Hakkari Yüksekova'da asker eşini ziyaret için o bölgeye giden bacımızı ve daha 11 aylık bebeğini şehit etti. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi başaramayacaklar, milletimizi bölemeyecekler, bayrağımızı indirmeyeceğiz. Festivalimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da “Ülkemizde meydana gelen terör olayını lanetliyorum. İnsan Hakları ve Demokrasi savunucuları hep Türkiye’de olduğu için sessiz kalıyorlar. Bizler devlet olarak millet olarak ülkemizde bundan sonra böyle hadislerin yaşanmamasını ve terörün, inine girip tepelerine bombaları atmayı diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle günler yaşatmasın. Bu festival atmosferi çok güzel Hasankadı’nın güzel insanları var, Dağa, Kültür ve Tabiat Festivali var herkesi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Festivalde sahne alan sanatçı Hasan Yılmaz Hasankadılılar'ı coştururken, festivale Kurucaşile Kaymakamı Burak Bozkurt Gürse, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, İl Kültür ve Turzim Müdürü Fuat Dursun ve vatandaşlar katıldı

Anahtar Kelimeler:
HasankadıFestival
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.