Meclis Olağanüstü Gündemle Toplanıyor
20 gün süren Kasım ayı toplantı döneminde 2017 Mali Yılı Bütçe görüşmelerini tamamlamış olmanın huzuru ve mutluluğu içerisinde olduklarını, bu kapsamda yürütülen çalışmalarla 39 milyon olarak belirlenen 2017 mali yılı bütçesinin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yapıya sahip olduğunu, o nedenle bu süre içerisinde bütçe çalışmalarına emek veren başta meclis üyelerimiz olmak üzere yine Sayın Valimiz Nusret Dirim’e ve özel idaremizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, yasa gereği 01/01/2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan bütçenin şimdiden Bartınımıza ve İdaremize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği meclis çalışmalarının yürütüldüğü bir yıllık süre içerisinde zorunlu tatil ayının daha önce mecliste alınan karar gereği Aralık ayı olarak belirlendiğini söyleyen Dursun, o nedenle Aralık ayının ilk haftasında meclis toplantılarının yapılmadığını ve yine aynı yasanın zorunlu hallerde yılda iki defayla sınırlı kalması kaydıyla Meclis Başkanına vermiş olduğu yetki kapsamında meclis kararını gerektiren dosyaların görüşülmesi amacıyla 15 Aralık’ta 3 gündem maddesi ile Meclis Olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıkladı. Bu kapsamda gündemin 1. maddesinde yer alan Tarlaağzı Balıkçı Barınağının 1/5000 lik Nazım İmar Planı ile 1/1000 lik Uygulama İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunun görüşülerek karara bağlanacağını, gündemin 2. Maddesi ile ilgili de 2016 yılı programlarında eksik kalan yol bakım ve onarım çalışmaları ile merkez ilçe köylerinin içme suyu tesis bakım ve onarımlarını kapsayan işlerin 2016 yılı ek çalışma ve yatırım programı olarak değerlendirileceğini, bunun yanında gündemin 3. Maddesinde görüşülecek olan dosyada 12-13 Ağustos tarihlerinde İlimizin tamamında etkili olan yağışlar nedeniyle büyük hasarların oluştuğu Kurucaşile ve Amasra İlçelerimizdeki afetin hasarlarının giderilmesi amacıyla Maliye Bakanlığınca gönderilen 5.250.000.00 TL ödeneğin bütçelendirme çalışmalarının da yapılacağını söyledi.
Bu kapsamda Bakanlıkça gönderilen ödeneğin büyük bir bölümünün Kurucaşile ve Amasra ilçelerinde yıkılan köprülerin yapımı başta olmak üzere bölgede hasar gören 15 adet menfezin yeniden yapılacağını, hasar gören tüm içme suyu tesislerinin de yenileneceğini aynı şekilde heyelanlarla yollarda meydana gelen hasarların giderilmeye çalışılacağını söyledi. Devamında meydana gelen afet ile özellikle Kurucaşile İlçesi köylerinde çok büyük hasarların oluştuğunu, sadece özel idarenin sorumluluk alanı içerisinde 7 adet köprü ve 15 adet menfezin çöktüğünü, bunun yanı sıra bir çok alanda meydana gelen heyelanlarla içme suyu tesislerinin de kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte teknik ekiplerin yapmış olduğu tespitle yaklaşık 15 milyonu bulan hasarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Sel afetinin hemen ardından yaraların sarılması amacıyla afetten zarar gören vatandaşlarımıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ekonomik yardımların yapıldığını, yapılan yardımların o gün için bölge halkına can suyu olduğunu söyledi. Afetin yaşandığı günden itibaren bölgeyi ve bölge halkını hiç yalnız bırakmayan ve her fırsatta alanda yürütülen çalışmaları yakından takip ederek maddi kaynakların İlimize aktarılmasını sağlayan ve bu konuda büyük gayret sarf eden Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a ve ilgili Bakanlıklarımıza da yürekten teşekkür ediyoruz dedi.
Başkan Dursun, Olağanüstü Meclis Toplantısındaki gündemlerin önemine vurgu yaparak gündemin 2. maddesindeki Tarlaağzı Balıkçı Barınağı ile ilgili açıklamasında da; Planlama alanı, Bartın İli, Amasra İlçesi, Tarlaağzı Köyü, Çapak Köyü Mevkiinde yer alan Tarlaağzı Balıkçı Barınağınının Planlama sınırının 13,71 hektarlık bir alanı içerdiğini, barınak ile ilgili Planlama sınırının ise 5,68 hektarlık bir alanı kapsadığını söyledi. Tarlaağzı Balıkçı Barınağı inşaatının 1996 yılında DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını, yapılan Planın da buradaki barınağın ilk alt kademe planlaması olacağını belirterek, barınağın onaylı üst ölçek planlarının hükümlerine ve plan notlarına uygun olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğümüzün incelemesine müteakip, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun İl Genel Meclisinin Görev ve Yetkileri Başlıklı 10. maddesi gereğince ilgili komisyonlarda yapılan değerlendirmelerinin tamamlandığını, komisyonlarca da inceleme süreçlerinin tamamlanarak hazırlanan planların 3194 sayılı İmar Kanunu, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olduğu görüşüyle Meclis Başkanlığına sunulduğunu belirtti. Nazım ve Uygulama İmar Planlarının meclisteki onayından sonra 13.71 hektarlık bir alanı kapsayan, barınak ve balıkçılarımız için önem arz eden plan sayesinde başta balıkçılarımızın ihtiyaçlarını giderecek, ticari faaliyetleri içeren soğuk hava depolarının yapılabilmesinin önü açılırken, yine balıkçılık sektörüne ilişkin diğer yapılaşmalarında planlı bir şekilde yürütülmesine olanak sağlayacak planın şimdiden bölgede balıkçılıkla iştigal eden tüm balıkçılarımıza hayırlı olmasını diliyoruz dedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir