BGD Başkanı Yavuzaslan değerlendirmelerde bulundu

TARİHİMİZİ İYİ ÖĞRENMELİYİZ

Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan ülke ve dünya gündeminde sıcak şekilde yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuzaslan batı ülkelerinin Türkiye’ye karşı önyargılı ve bilinçli bir şekilde birçok karar, sözde yasa, proje yaptığını bunlardan bir çoğunun ülkemiz içinde uluslarası proje, fon adı altında uygulandığını söyledi.Yavuzaslan Fransa’nın senotadan geçirdiği sözde yasanın Batı toplumunun Türkiye’ye karşı olan siyasi nefretinin dışa vurumu olduğunu söyleyerek’’Fransa Ruanda, Cazayir, Büyük Okyanus, 1. Dünya savaşından Osmanlı Topraklarında başta Gaziantep, Batı Trakya olmak üzere uyguladığı soykırım sabıkasını ört-bas etmek için , seçimlerde Ermeni diasporasının oyunu hedefleyerek sözde bir yasa çıkarmıştır’’d edi.

GERÇEKLER ENİNDE SONUNDA BELLİ OLUR
 
Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan Tarih bilimi yaşanan olayları gerçekleştirdiği zamanın şartlarına göre tarafsız bir şekilde değerlendirmeyi esas alır. 1915 yılında Osmanlı topraklarında yaşanan birçok olay tarihin vicdanında yerini almıştır diyerek’’Bizler bir nesle gerçek tarihimizi öğretemedik. Türk tarihini, İslam tarihini, Dünya tarihini gençlerimize öğretemiyoruz. Kulaktan doğma ya da yanlı yayınlardan oluşan bir tarih bilgimiz var. Türk Eğitim sitemi yeni nesillere tarihini tam olarak öğretememiştir’’ dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKE

BGD Başkanı’’Türk milletimizi tarihin en derin ve eski sayfalarında yerini alarak günümüze kadar bir çok şanlı ve destansı olaylara imza atan Türk Milleti her zaman kendi tarihiyle gururla yüzleşmiştir. Milletimiz başta insanlığın tarihin ilk anlarından beri kazandığı erdemleri kabullenerek bu topraklara medeniyetin en derin izlerini bırakmıştır. Yakın tarihimizden Türkiye Cumhuriyetimizi kuran Atatürk ve silah arkadaşlarının tarihlerinin en okkalı tokatını yiten Batı emperyalizmi  kinini sözde yasalarla kusmaya devam ediyor’2 diyerek Fransa’ya da net bir mesaj yollayarak’’BU TOPRAKLARDA ŞAHİN BEYLER TÜKENMEZ’’ dedi.

KARANLIKLAR AYDINLIK OLMADI

Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan Ocak ayında yaşanan olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu.Yavuzaslan başta meslektaşımız Uğur Mumcu, Eminyet Müdürü Gaffar Okkan terör belasının hedefi olmuştur. Aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993'te yitirdiğimiz Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu’nun katilleri ile Diyarbakır’da teörle kahramanca mücadele eden Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın katilleri hala bulunamamıştır.24 Ocak tarihi Türkiye’nin iki önemli isminin uğradıkları suikast sonucu öldürüldükleri tarih.

UĞUR MUMCU

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’te Ankara’da, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan da 8 sene sonra aynı gün Diyarbakır’da suikast sonrası yaşamlarını yitirmiştir. Türkiye’nin en cesur kalemlerinden biriydi. Konuşulmayan, konuşulmasından korkulan ve sakıncalı bulunan birçok önemli mesele hakkında yazdığı cesur yazılarla Türk basın tarihinin en önemli gazetecilerden biri olmayı çoktan hak etmişti. Ancak henüz 50 yaşındaki soğuk ve karlı bir Pazar günü Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde aracına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetti. Meslek hayatı boyunca birçok önemli olayı aydınlatan sayısız ödül kazanan, Uğur Mumcu, 1975 yılında Türkiye’nin ilk hayali ihracatını Süleyman Demirel’in yeğeni Yahya Demirel’in gerçekleştirdiğini ortaya çıkararak büyük ses getiren bir habere imza atmıştı. Daha sonraki çalışmalarında ağırlıklı olarak terör örgütü ve derin devlet arasındaki ilişkileri konu edinen, silah kaçakçılığı üzerine yazılar yazan Mumcu, 1993’te öldürülmeden kısa bir süre önce "Mossad ve Barzani" isimli yazısıyla dönemin Türkiye’sinde gündemi belirlemişti. 19. ölüm yıldönümünde, Mumcu suikastının arkasındaki karanlık halen aydınlatılabilmiş değil.
 
ALİ GAFFAR OKKAN
 
Takvimler 24 Ocak 2001’i gösterdiğinde ise Türkiye’de büyük bir şok etkisi meydana getiren ve toplumun çok büyük bir kesimini yasa boğan bir suikast haberi gündeme bomba gibi düşecekti. Dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü olan ve ’devletin gülen yüzü’ olarak tanımlanan, uyguladığı halkla iç içe politikalar sayesinde görev yaptığı Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütünü bitme noktasına getiren Ali Gaffar Okkan, uğradığı silahlı saldırı sonucu makam aracında korumalarıyla birlikte şehit edildi.
 
Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldıktan hemen sonra Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda makam aracının içinde silahlı saldırı sonucunda 49 yaşında şehit edilen Okkan’la birlikte 4 koruması ve şoförü de hayatını kaybedecekti.
 
11. ölüm yıldönümünde Gaffar Okkan suikastı da faili meçhuller arasındaki yerini aldı. Zira cinayet halen çözülebilmiş değil. Hakkında birçok yazı ve kitap yazılan Gaffar Okkan, özellikle görev yaptığı Diyarbakır’da halk tarafından halen çok sevilen bir isim. Halkla iç içe olması, ve yaptığı bazı uygulamalar nedeniyle Diyarbakır halkı, Gaffar Okkan şehit edildiği gün sokaklara dökülmüş hatta kepenk kapatarak suikastı protesto etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.