Öne Çıkanlar Bartınspor Cemal Akın Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım UNESCO

Vali Çınar: Kongre Şehri Olmalıyız

Vali Çınar'a Gerçek Gazeteciler Derneğini ziyaretinde Vali Yardımcısı Özgür Aydın Özmen ile İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Secaattin Aykan eşlik etti. Dernek Başkanı Süleyman Karaman, Dernek Yöneticisi Hilmi Karaman, Dernek Üyesi ve Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Üçler, Bartın info haber sitesi sahibi Muhammet Çelen, Bartın İHA temsilcisi Serkan Arat’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci tarafından karşılanan Vali Çınar, konuşmasında "Göreve başlayalı yaklaşık üç ay oldu. Bu üç ay içerisinde önce hoş geldin ziyaretleri oldu, sonra iade-i ziyaretlere başladık. Ziyaretlerimizi de devam ettiriyoruz" dedi.


BİRLİKTE KOŞMALIYIZ

Dernek Başkanı Süleyman Karaman ve dernek üyesi gazetecilerle sohbet eden Vali Çınar, Bartın'ın tarihi ve turistik özelliklerine dikkat çekerek turizm yatırımları üzerinde önemle duracaklarını söyledi. Vali Çınar, Bartın'ın aynı zamanda bir üniversite şehri olduğunu da belirterek, özel sektörü konaklamadan sonra barınma sorununun çözümü konusunda da göreve davet etti. Özel sektörün yurt yapımı için harekete geçmesini isteyen Vali Çınar, "Bartın'da yatırımları geliştireceğiz. Bütçe imkanlarımızı gerek yerel, gerekse de Ankara'daki kaynaklardan, destekleri çoğaltarak büyütmeye çalışacağız" dedi.

BARTIN'I SEVİYORUZ

Vali Çınar "Ortak paydamız Bartın'dır. Hangi sektörde görev yaparsak yapalım, önceliğimiz Bartın'ın menfaatleridir. Bartın'a geleli üç ay oldu. Gayet memnunum. Bartın'da çalışmaktan, Bartın'a hizmet etmekten mutluyuz. Hem ben hem eşim Bartın'ı çok seviyoruz. Bu sevgi ile şehrimize hizmet götürmeye gayret edeceğiz. Elimizden geldiği sürece tüm enerjimizi, gayretimizi, Bartın'ımıza, Bartın halkımıza hizmet etmek için harcayacağız. Tabi, mümkün olduğunca yatırımları ve kamu hizmetlerini artıracağız" diye konuştu.

4 T FORMÜLÜ İLE

Vali Çınar "Bizim 4 T formülümüz var. Talep, talimat, takip ve taahhüt. Talep ediyoruz. Talimat veriyoruz. Yapılıp yapılmadığını takip ediyoruz. Söz alıyoruz, buna da taahhüt diyoruz. İşleri bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bartın genç bir il güzel bir il. Burada hizmet etmek bizim için şeref vesilesi. Hizmetleri bir üst seviyeye çıkarırsak kendimizi şanslı sayarız. Tabi buna halkımız karar verecek. Halkımız bizi kucaklıyor. Bu da bizi memnun ediyor" şeklinde konuştu. Vali Çınar "El ele çalışacağız. Güç birliği yapacağız. Yatırımları geliştireceğiz" dedi.

İLİMİZİ TOPLANTI VE KONGRE MERKEZİ YAPMALIYIZ

Bartın'ın kongre şehri olması gerektiğini belirten Vali Çınar konuşmasında, turizm yatırımlarına önem vereceklerini ve turizmi daha da geliştirmeye çalışacaklarını söyledi. Turizm şehirlerinin aynı zamanda kongre merkezleri olduklarını ifade eden Vali Çınar, "Bartın'a 3 ya da 4 tane 5 yıldızlı otel yapılmalı. Bu oteller merkeze, İnkumu'na ve Amasra'ya yapılmalı. İlimiz bu şekilde yaz kış turizme açılmalı" diye konuştu. Vali Çınar, bunun için özel sektörün harekete geçmesini istedi. Turizm şehirleri aynı zamanda kongre şehirleridir. Bartın'da öyle olmalı" dedi.

YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Vali Çınar şöyle konuştu: Aynı istikamette hep birlikte koşarsak, Bartın'ın yarını daha iyi olacaktır. Biz genç bir iliz ve potansiyelimizi daha geniş alanda geliştirebiliriz. İnşallah önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Bartın daha güzel bir çehreye kavuşacaktır. Kamu yatırımları hızla devam ediyor. Karadeniz sahil yolu projesi, belde ve köy yollarımızın yapım çalışmaları devam ediyor. Diğer yandan Kirazlıköprü ve Kozcağız barajı çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizin inşaatı, yurt çalışmalarımız da sürüyor.

ESNAF ZİYARETLERİ YAPTI

Diğer taraftan devlet hastanesi, okul ihtiyaçlarımızın giderilmesi, limanın kapasitesinin genişletilmesi, Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi, enerji alt yapısının güçlendirilmesi gibi çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz. İnşallah güzellikleri paylaşacağız. Vatandaşlarımızla iyi bir şekilde iletişim kurmak istiyoruz. Bu konuda da önemli bir mesafe aldık. Gerek şehirde gerekse ilçe, belde, köy ve mahalle ziyaretlerimizde vatandaşlarımızla iyi bir diyalog kurmaya çalışıyoruz. Bu konuda da şanslıyız. Vatandaşlarımızın bize kucak açması bizleri sevindiriyor" Derneğine yaya olarak geçen Vali Ali Çınar, uğradığı iş yerlerinde esnaf ve vatandaşlar ile yapmış olduğu sohbetlerde yoğun ilgi ve sevgi ile karşılandı.

Bartın Olay

Anahtar Kelimeler:
Bartın ValisiAli Çınar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.