Bin 232 delegenin oy kullandığı genel kurulda tek aday Devlet Bahçeli oldu. MHP’li Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın genel kurulun divan heyetinde yer alırken MHP Bartın teşkilatının delegeleri ile Milletvekili adayı Sezai Bilgin de oy kullandı.
MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı’na büyük ilgi gösterildi. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi dışarıda kaldı. Saat 11.05'te salona gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Bahçeli Nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsuyla birlikte salonda sloganlar atıldı. Partilileri selamlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hükümeti ve çözüm sürecini eleştiren uzun bir konuşma yaptı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘iki bayram bir arada olsun’ teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu’nda şenlik havasında gerçekleşleştirildi. MHP lideri konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17/25 rumuzlu şahıs" ifadesini kullanırken, Başbakan Davutoğlu'na ise, "saray süsü Başbakan", hükümete ise, "sanal hükümet" olarak seslendi. İsim vermeden "izleme heyetinde" olacağı söylenen sanatçı Kadir İnanır'a yüklenen Bahçeli, "Şimdi de İzleme heyeti kurulmuştur. Bu heyet neleri izleyecektir. Sözde sanatçılar, gazeteciler, Yeşilçam kalıntıları, PKK'nın boğazda demlenen adamları hangi film fırıldağını çevireceklerdir?" dedi. 15 bin kişinin katıldığı kurultayda genel başkanlık seçimleri için oy verme işlemi başlarken, Bahçeli oyunu 1 numaralı sandıkta kullandı.
Bartın Teşkilatından Çıkartma Genel Kurulun Divan Yönetimi'nde E. Semih Yalçın, M. Levent Bülbül, Ayhan Eren, Sema Doğan yer alırken Milliyetçi Hareket Partisi'nin 9. ve 10. Büyük Kurultaylarının ardından 11. Büyük Kurultayı'nda da 3. kez Divan Yönetimi'nde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ da görev aldı. Genel kurula MHP Bartın İl Teşkilatı, Merkez İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları, Ülkü Ocakları ve üyeler katıldı. MHP Bartın Milletvekili Adayı Sezai Bilgin ile Orhan Ölçek siyaset arenasında kendinden söz ettiren isimler arasında oldu.