Acil Servis'te Acemi Kasap Alarmı
Kamu Hastaneler Birliğine bağlı kurumlarda kurban bayramı için tüm tedbirler alındı.

Kamu Hastaneler Birliğinden yapılan yazılı açıklama:

Dokuz Günlük Kurban Bayramı  süresince, ilimizin turizm kenti olması nedeniyle hastanemiz acil servislerine başvuruların yüksek seviyede olması beklenmektedir. Bu nedenle Kurban Bayramı tatili süresince Acil servislerimizin ve tüm yataklı birimlerimizin bu iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenmesi ve ihtiyaca uygun olarak takviye edilmesi için gerekli  planlamalar yapılmıştır.

Bu kapsamda Acil servislere başvuracak vakalara gerekli tıbbi ve cerrahi müdahalenin zamanında yapılabilmesi için en az 3 hekim ve biri uzman olmak üzere çalışma planı yapılmış, vatandaşlarımıza kaliteli ve özenli tıbbi bakım ve tedavi hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla gereken tüm tedbirler alınmıştır.

Bayram süresince oluşabilecek potansiyel sorunlar için tüm birimlerimizde görevlendirilen süpervizörler, gerekli kontrolleri yapılarak azami derecede tıbbi süreçlerin devamlılığı sağlayacaklardır. Tüm birimlerde yürütülen nöbet hizmetleri için gereği halinde takviyenin (servis çalışanları, servis sorumluları, süpervizör, tıbbi donanım, malzeme, ilaç, serum, ambulans vs.) sağlanması yönünde gerekli organizasyon yapılmıştır.

Bunun yanında Plastik Cerrahi Uzmanı, Kalp Damar Cerrahi Uzmanı, Beyin Cerrahi Uzman hekimlerimiz ve hastanemiz bünyesinde görev yapan uzman hekimlerimiz başta olmak üzere tıbbi süreçlerin devamlılığı sağlanması  yönünde gerekli organizasyon yapılmıştır.

Bayram Tatili süresince özellikle görüntüleme  biriminde hizmetin aksatılmaması için iki CT (Tomografi) ve bir  MR (Emar)  cihazı aktif olarak çalışacaktır.

Devlet hastanesi Acil servis ünitemizde, Çocuk Acil servisimizde ve diğer kliniklerde insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum ve ambulans hizmetleri yönünden 24 saat kesintisiz hizmet sürekliliği esasına göre sorun ve aksaklığa meydan vermeden ihtiyacı karşılayacak şekilde gerekli önlemler alınmıştır.

Bu vesile ile değerli  Bartın Halkımızın ve her şartta fedakarca ve özverisini esirgemeden hizmet veren tüm Sağlık Personelimizin ve  Kurban bayramını tebrik ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.