Öne Çıkanlar Bartınspor Cemal Akın Yılmaz Tunç Seyfettin Azizoğlu 30 Ağustos 3 Kasım 25 Kasım UNESCO

Aşırı Sıcaklara Dikkat…

Yaz mevsimi ile birlikte artan hava sıcaklığı sağlığı olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Özellikle çocuklar, yaşlılar, kalp ve akciğer hastalıkları ile değişik deri hastalığı olanlar daha fazla etkilenmektedir.

Güneşin Ultraviyole Işınlarından Korunmak İçin:

* Güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu saat 11.00-16.00 arasında güneş ışınlarından kaçınılmalı ve bu saatlerde uzun süre güneş altında kalınmamalı, bu saatler gölge bir yerde geçirilmelidir.

* Güneşlenmeden veya güneşe çıkmadan önce;

- Cilde uygun koruyucu güneş kremi sürülmeli,( Bebekler için 50 faktör yetişkinler için 30 faktör)
- Açık renkli bol giysiler giyilmeli,
- Geniş kenarlı şapka takılmalı,
- Ultraviyole ışınlarından koruyucu gözlükler kullanılmalıdır.

* Estetik amaçlı kullanılan solaryum uygulamaları hekim önerisi doğrultusunda yapılmalıdır.

* Güneşlenme sırasında oluşabilecek güneş yanıklarında kesinlikle yoğurt vb. maddeler sürülmemeli, bu durumda soğuk kompres uygulamaları yapılmalı, müdahale gereken durumlarda hekime danışmadan hiçbir şekilde merhem vb. sürülmemelidir.

* Gözlerde ağrılı kızarıklıklar olması durumunda hekime danışmadan hiçbir ilaç kullanılmamalı, güneş gözlüğü kullanılmalı ve soğuk kompres uygulanmalıdır.

* Kanser hastaları, kemoterapi hastaları veya değişik deri hastalığı olanların güneş ışınlarından korunmaya özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir.

* Aşırı sıcak havalarda sıcak çarpması için de dikkatli olunmalı, güneş altında çalışması gereken kişiler güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde fazla sıcağa maruz kalmamalıdır. Bol sıvı tüketilmeli tüketilen sıvı su yada maden suyu olabilir.

* Aşırı sıcak altında kalan kişide bulantı, kusma, baş ağrısı gibi belirtiler görülür. Sıcağa maruz kalan kişinin derisi nemli ve soğuktur. Bu durumdaki kişi hemen serin bir yere alınmalı, sırt üstü yatırılmalı ve ağzından alabiliyorsa bol sıvı içecekler verilerek en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.