Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan

Bartın AFAD'a 8x8 Amfibik Araç
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ulaşımın güç olduğu afet ve acil durum bölgelerinde, arama-kurtarma operasyonlarının herhangi bir engele takılmadan hızla tamamlanması amacıyla aldığı 40 adet 8x8 amfibik araçtan birinin Bartın’a tahsis edilerek, Bartın AFAD İl müdürlüğüne teslim edildiğini açıkladı.

Dünyada çok az ülkenin envanterinde bulunan 8x8 amfibik aracın  her türlü arazi koşulunda görev yapabildiğini belirten Milletvekili Tunç, su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın, deprem gibi afetlerle karşı karşıya kalındığından hayat kurtaracağını söyledi. Milletvekili Tunç, Amfibik özelliğe sahip aracın; yolu olmayan açık, engebeli ve eğimli arazilerde, enkazların arasında, bataklık ve sığ sularda ya da yoğun karlı arazilerde kullanılabileceğini, 50 derece dik yokuşlara çıkabileceğini, 45 derece yan eğimli arazilerde yol alabileceğini, enkazda hareket kabiliyetine sahip olan bu araçların, 35 litre benzinle 8 saat aralıksız olarak arama-kurtarma faaliyeti yürütebileceğini, karada 6, suda ise 4 personel taşıma kapasitesine sahip olduğunu, sedye konulduğunda ise 3 personel taşıyabildiğini söyledi.

Milletvekili Tunç; “Bartın’ın sel, heyelan ve deprem açısından riskli bir bölgede yer alması nedeniyle 8x8 amfibik aracın ilimize tahsis edilmesi önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. 148 bin lira değerindeki aracın Bartın’a tahsis edilmesi dolayısıyla Sayın Başbakanımıza ve AFAD’dan sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Yalçın Akdoğan’a teşekkür ederim” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.