Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan

Bartın'da Ağız ve Diş Taraması

Bartın'da Türkiye Ağız ve Diş Sağlığı Profili Araştırması projesi kapsamında belirlenen adreslerde vatandaşların ağız ve diş muayeneleri yapılıyor.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Ülkemizdeki ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yükseltmek, ağız ve diş sağlığı hastalıklarının prevalans ve insidansını belirlemek, ilgili risk faktörlerine ilişkin verileri analiz etmek ve bölgesel ve ulusal programların yapılmasında gereken veri tabanını oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı genel müdürlüğü tarafından “Türkiye Ağız ve Diş Sağlığı Profili Araştırması “ yapılacaktır. En son 2004 yılında yapılan bu araştırma bu yıl 81 il de yapılacaktır.

Bu araştırma toplumumuzun ağız sağlığı durumlarını değerlendirmek ve gerekli tedavilerin neler olduğunu tespit etmek için yürütülen bilimsel verilerin en sağlıklı şekilde ortaya çıkaracak araştırmadır. Bu araştırma kapsamın da Bartın ilimizde Dt. Birkan BİLDİRİCİ, Dt. Atılgan KİRAZ ve Dt. Ebru GÖREN tarafından saha taraması yapılıp TÜİK tarafından belirlenen adresler de ikamet eden vatandaşlarımızın ağız ve diş muayeneleri yapılarak veriler kaydedilip Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan komisyona aktarılacaktır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan komisyon tarafından Türkiye Ağız ve Diş Sağlığı Profili çıkarılacaktır." denildi.

Anahtar Kelimeler:
TÜİK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.