Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya Emine KOÇOĞLU UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan

Yaz Gribine Dikkat

Havaların ısındığı bu günlerde alerjik bünyeli kişiler yaz gribi tehlikesi altındadırlar. Burun akıntısı, ses kısıklığı, terleme, hatta ateşlenme ile kendini gösteren yaz gribinin en önemli tetikleyicisi klimalardır. Bunun yanında bronzlaşmak uğruna saatlerce güneşe maruz kalıp sıvı tüketilmediği taktirde de bu hastalık sizi etkisi altına alabilir. Özellikle tatilde kişileri yakalayan yaz gribine de, diğer mevsimlerde görülen griplerin sebebi olan A ve B virüsleri yol açar.

Özellikle çocuklar için daha büyük bir tehdit olan yaz gribi ihmal edilip gerekli önlem alınmadığı zaman bağışıklık sisteminde baskılanmaya neden olabileceği için Zatürre, orta kulak enfeksiyonları ve sinüzit gibi hastalıklara da zemin hazırlayabilir. Bu nedenle 10 gün içinde iyileşmeyen çocuklar doktora götürülmelidir. Bu süre içerisinde ateş düşürücü ilaç verilip, bol sıvı takviyesi yapılmalıdır.

Bu hastalıktan korunmak için;
-Dengeli ve meyve, sebze ağırlıklı beslenilmeli,
-Bol sıvı tüketilmeli,
-Uyku ve istirahate dikkat edilmeli,
-Güneşte çok kalınmamalıdır.

Eğer şikayetler yüksek ateşle beraber devam ederse ilk fırsatta doktora başvurulmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.