Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Selam Filmi Vizyonda
Seanslar

13:00 - 15:00 - 17:00 - 19:00 - 21:00

ÜÇ HİKAYE, ÜÇ UMUT, ÜÇ HAYAL TEK BİR İDEAL

3 kıta ve 4 ülkede çekilen ilk Türk filmi ‘Selam’ tüm Türkiye’de ve yurt dışında olduğu gibi bugün Bartın’da beyaz perdede gösterime başlayarak sinemaseverlerle buluştu.

2013 yılının en iddialı filmlerinden biri olan Selam sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yapımcılığını Eyüp Sabri Koç’un, konsept danışmanlığını Haluk Örgün’ün, yönetmenliğini Levent Demirkale’nin üstlendiği, senaryosunu ise Necati Şahin’in yazdığı “Selam” filminin başrollerini; Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü paylaşıyor. Dağıtımını Warner Bros’un yapacağı ve çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa’da gerçekleştirilen “Selam” filmi, 3 kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip. Selam filmi aynı zamanda 35 yıl aradan sonra Afganistan’da çekilen ilk yabancı film.

Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan Selam filminin hazırlıkları 2 yıl sürdü. Dört ayda tamamlanan çekimler boyunca 50 kişilik teknik ekip ve 2 ton teknik malzeme Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek’e taşındı.

Filmde yer alan aksiyon sahnelerinin gerçeğe uygun yansıtılabilmesi için çok sayıda görsel efekt kullanıldı. Hikayenin atmosferini yaşatan mekanlar ise Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek’te aylar süren araştırmalar sonunda seçildi. Yurtdışında yapılan çekimlerde çok sayıda ünlü yabancı oyuncuyla çalışıldı. Ayrıca Türk kolejlerinde okuyan Bosnalı, Afgan ve Senegalli öğrenciler de filmde yer aldı. Oyunculuk performansıyla göz dolduran öğrenciler, filme ayrı bir anlam kattı.

Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul’dan yola çıkışıyla başlıyor film. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakar öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor. Türkiye’den dünyaya uzanan barış köprüsü kurmak üzere yola çıkan fedakar öğretmenlerin tek bir gayeleri vardı: Gittikleri ülkelere sıcacık bir Selam götürmek.

T.C. Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Türkçeder ve Kimse Yok Mu Derneği Selam filmine desteklerini esirgemedi.

SELAM BARTIN’DA İZLEYİCİYLE BULUŞTU

Yurtdışındaki Türk okullarında görev alan fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan 'Selam' filmi Bartın’da da izleyişiyle buluştu. Dervişoğlu Sinema ve Gösteri Merkezinde izleyicisiyle buluşan Selam Filmi 4 ay boyunca vizyonda kalacak. Yurt dışındaki Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin hikayesini izlemek isteyen sinemaseverler Dervişoğlu Sinema Salonunda 13:00-15:00-17:00-19:00-21:00 seanslarında filmi izleyebilecek.

Filmin Konusu

Harun, Zehra ve Adem öğretmen, idealleri uğruna sevdiklerinden, ailelerinden, evlerinden, yurtlarından ayrılarak 3 farklı kıtaya doğru yola çıkar. Adem, hamile karısını geride bırakarak binlerce kilometre uzaklıktaki Bosna Hersek’e sıcacık bir selam ve dostluk götürmenin peşine düşer. Zehra, Harun’un hasretini yüreğine gömerek açlığın ve susuzluğun pençesinde olan Afganistan’a ulaşarak savaşın gölgesindeki çocuklara yardım eli uzatır. Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan Harun ise geçmişini düşünmeden eski bir sömürge devleti olan Senegal’deki karanlığa ışık olmaya gider. Bu üç fedakar öğretmen, gittikleri ülkelerde sadece eğitimci değil, aynı zamanda anne, baba, dost ve arkadaş olabilmek için ellerinden geleni yapar.

Dünya’nın en çilekeş ülkelerine barışı, dostluğu, kardeşliği, yardımı götüren bu isimsiz kahramanlar kendi hayatlarını hiçe sayarak ve eğitim fedakarlığını her şeyin üstünde görür. Üç öğretmenin hikayesi zaman zaman birbiriyle kesişirken çoğu zaman binlerce kilometreyle birbirinden ayrılır ve onlar gittikleri her ülkede solmayan birer hatıra olur.

Filmin Künyesi
Yapımcı: Eyüp Sabri Koç - Neyir Film
Konsept Danışmanı: Haluk Örgün
Yönetmen: Levent Demirkale
Oyuncular: Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah, Hasan Nihat Sütçü, Emre Karakoç, Fatma Karanfil, Mustafa Muhammed Zaim, Brahim N’diaye
Senarist: Necati Şahin
Genel Sanat Yönetmeni: Levent Kulaç
Müzik: Yücel Arzen

bartin.info

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail ÖZSOY 11 yıl önce

Selam filmi, Yüce Türk Milletinin kendinden çok bütün insanlık için var olduğunu, insanlığa hizmet ettikçe onunla birlikte daha da yükseleceğini anlatıyor. En önemlisi, yalan ve hayalleri değil, gerçekleri anlatıyor.