Av. Rıdvan Yıldız Tüsoder'in Yeni Başkanı
Tüsoder'de Nöbet Değişimi

Tüketici Sorunları Derneği (Tüsoder) olağanüstü genel kurul toplantısında yönetim değişti. Genel kurulda yapılan oylamada, Tüsoder Başkanı Aydın Ağaoğlu görevini Yönetim Kurulu Üyesi ve köşe yazarımız Bartınlı avukat Rıdvan Yıldız'a devretti.

Gençlerin ve kadınların yönetim kademelerindeki rolünün artması gerektiğini ifade eden Aydın Ağaoğlu, "Başkanlık ya da liderlik koltuğu hiç kimseye baki değil; buna rağmen gerek sivil toplum örgütlerinde, gerekse siyasi yapılanmalarda alternatif yeni lider adaylarının önü açılmıyor" dedi ve ekledi:

"Gençlere fırsat verilmediği gibi önlerine engeller konuyor. Tüsoder olarak bu anlayışa karşı yeni bir tavır sergiliyor ve cinsiyet farkı gözetmeden yetenekli gençlerin önünü açmak istiyoruz. Yeni Yönetim Kurulu Üyelerimizin Başkan dışındaki kadın ve erkek üyelerinde eşitlik sağlandı ve ayrıca yaş ortalaması ise 30'lar seviyesine indi."

Tüsoder'in Rıdvan Yılız Başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu, Başkan Yardımcısı Hatice Kolçak, Genel Sekreter Kerem Ateş, Sayman Mehmet Sivaz, Sekreter Üye Ümmühan Bektaş ve üyeler İzzet Doğan, Cahide Pamuk, Hasan Batuhan Balkani, Orhan Gökçe, Muammer Mutlu ve Nurten Sırma'dan oluştu.

Bankaların tüketiciden kestiği hesap işletim ücretiyle ilgili Danıştay'da yürütmeyi durdurma kararı çıkmasını sağlayan Tüsoder, cep telefonu, internet ve uydu televizyonu abonelerinin yaşadıkları sıkıntıların çözümünde de etkili çalışmalar ortaya koyarak milyonlarca abonenin mağduriyetinin önlenmesine katkı sağladı.

Tüsoder'in çalışmaları arasında, son yıllarda hızla çoğalan ve farklı yöntemlerle tüketiciyi kandırmaya çalışan dolandırıcılara karşı yürütülen adli çalışmalar da bulunuyor. Tüsoder, geçen yıl İstanbul'da 4 günlük su kesintisinin iptal edilmesinde etkili olmuştu.

Köprülerde tamirat sürerken toplu ulaşımının vatandaşlar tarafından rahat kullanılması için çift bilet yerine tek bilet kararı alınmasında büyük rol oynamış, OGS cihazlarının ücretsiz iptaline karşı verdiği mücadelede de başarılı sonuç almıştı.

DHA

Anahtar Kelimeler:
Rıdvan Yıldız
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali hoca 8 yıl önce

hemşehrilerimizi böyle görevlerde görmek güzel.haydi gençler korkmadan talip olun.

Avatar
başarılar 8 yıl önce

başarılarınıza yenilerini eklemeniz dileği ile .

Avatar
bartınlı ümit 8 yıl önce

başarılarının devamını dilerim...