Bartın'a 3 bin kişilik çadırkent

Kızılay Derneği Bartın Şube Başkanı İsmail Çakır yaptığı açıklamada “Bundan yaklaşık 3 yıl kadar önce Bartın valiliği İl Afet ve Acil Durum( AFAD) Müdürlüğü ve Kızılay batı Karadeniz afet müdürlüğü ile Bartın şubesi afet çalışmalıyla çadır kent için yer tespiti yapılmış ve başbakanlığında uygun gördüğü her ilde bir çadır kent kurulması talimatıyla ilimizde deprem yangın sel gibi herhangi bir afet anında Bartın Kızılay şubemizin hemen arka tarafında 3000 kişiyi barındıracak çadır kurulması uygun görülmüştür.” dedi Kızılay Derneği Bartın Şubesi Başkanı İsmail Çakır açıklamasına şöyle devam etti;“ Bartın Çadır kent yerleşim planı batı Karadeniz bölgesi Afet ve Acil Durum( AFAD) Müdürlüğünce uygun görüldü. Kızılay binası şubemizin hemen arka tarafında 3000 kişiyi barındıracak çadır ve konteynır yerleşim planı krokisi yapılarak bu plan çerçevesinde 600 adet barınma çadırı, 17 adet muhalif hizmetler çadırı ,122 adet konteynır ve genel hizmetler konteynırı yerleşim planları Türk Kızılayı batı Karadeniz bölgesi afet yönetim merkezince hazırlanarak uygun görülüp kabul edilmiştir. Çadır kent yerleşim planına göre Bartın ilimizde herhangi bir afet anında bütün yerleşim bu plan çerçevesinde yapılacak ve afet anında hiçbir karışıklığa meydan verilmeden halkımızın hizmetinde olacaktır” dedi. Kızılay Derneği Başkanı İsmail Çakır, kamuoyuna önemli bir açıklamada bulundu. Sel ve deprem afetlerini yaşayan Bartın’da 3 bin kişilik kent çadırının kurulabileceğini söyleyen Başkan Çakır, “Yerleşim planları Türk Kızılayı batı Karadeniz bölgesi afet yönetim merkezince hazırlanarak uygun görülüp kabul edilmiştir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali veli 12 yıl önce

sizin kızılay binasının olduğu yer 1998 de 2 metre selde kaldı.siz hangi mantıkla sel riski olan yere çadırkent projesinden bahsedebiliyorsunuz.gidin ömer tepesine,gidin aladağa ...aklınızdan zorunuz mu var?