Toksöz: İlk Adım İstişare Olmalı

Derneklerinin KOSGEB işbirliği ile düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin konuğu olan BAKİAD Başkan yardımcısı Aydemir Toksöz girişimcilik eğitimine katılan yeni girişimci adaylarına iş dünyasını ilgilendiren konularda tavsiyelerde bulundu. Zekatın sadece para ve malla değil sahip olunan bilgi ve tecrübelerin başka insanların istifadelerine sunulabilmesi adına paylaşmakla olabileceğini ifade eden Aydemir Toksöz, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan yeni girişimci adaylarını tebrik etti.

AKILLI İNSAN İSTİŞARE EDENDİR

En akıllı insanın, istişareye en çok saygılı ve başkalarının düşüncelerinden de en çok yararlanan insan olduğunu ifade eden Toksöz, “İş ve plânlarında kendi fikirleriyle yetinilerek, önü-arkası düşünülmeden içine girilmiş nice işler vardır ki, iki adım ileriye götürülememiş olmaktan başka, müteşebbislerin hem itibar kaybetmelerine, hem de kırılmalarına sebep olmuştur. İstişare eden kaybetmez öncelikle bundan ödün verilmemesi gerekir. Yeni girişimciler kendilerini sürekli yenilemeli, dünyayı iyi okumalılar, çağa ayak uydurmalılar. Bir işe girerken öncelikle niyet halis olmalı, kötü niyetle murada erilmeyeceği unutulmamalı. Devlet KOSGEB eliyle nasıl olsa para veriyor düşüncesinden ziyade projelerimizde ciddi düşünmeli. Yapılan işle ilgili piyasa iyice tanınmalı, araştırma yapılmalı ondan sonra karar verilmeli. Kendini zamanın şartlarına göre uyarlayamayan batar, işin büyüğü küçüğü olmaz. Sadece simit satan birisiyle sattığı simidin yanına peynir, piknik malzemesi gibi şeyler de koyan diğer bir satıcıyı gördüğünüzde verimlilik farkını görebilirsiniz. Yani sürekli yenilenip farklı şeyler sunmak gerekiyor. Kasaya çok para girişi olması çok iş yapmak anlamına gelmez şirkete ne kadar para kalıyor bu önemlidir. Planlar yaparken günü kurtarmamak da lazım. Her şey parayla da olmuyor, bazen parası olup da onu yönetemeyen nice örnekleri de görmek mümkündür. Diğer önemli bir husus ise ticarette duygusal olmaktır. Ticaretin de belli kuralları var. Ticaretle arkadaşlık ve dostlukların karıştırılmamalı, duygular ticari kuralların önüne geçmemeli. O kırılmasın bu gücenmesin derken neticede herkesin üzüldüğü örnekleri de görüyoruz. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerine çıkıldığında yenilik ve farklılıkları gözlemleyip model olarak almalıyız. Kendimizden başarılı konumdaki firmaların nasıl başarılı olduklarını irdelemeliyiz”

GENÇ NESİLDEN ÜMİTLİYİZ

Kalifiye elaman yetiştirilmesi, eğitime önem verilmesi gibi gelişmelerin gelecek adına ümit verici olduğunu ifade eden Aydemir Toksöz, “10 yıl önce firmamıza iş başvurusu yapan kişilerle şimdi iş başvurusunda bulunanlar arasında ciddi farklar görüyorum. İş başvurusunda bulunanların dosyalarında çeşitli kurslardan aldıkları belgeleri görünce seviniyoruz. Bu eğitime ve bilime önem verildiğini gösteriyor. Artık her alanda eğitimin şart olduğunu görüyoruz ve bu kültür yerleşmeye başladı. Derneğimiz de yeni girişimciler yetiştirmek amacıyla KOSGEB işbirliğiyle bu eğitimi düzenlemiştir. Bu vesile ile KOSGEB ve bu eğitimi veren Yöndem Danışmanlık Eğitim Kurumuna ve eğitmen Murat Karakabak’a da teşekkür ediyorum. Bartın’ımızın 10 yıl içinde geleceğinin parlak olacağını düşünmekteyim” dedi.

Market işletmeciliği ve dayanıklı tüketim malzemeleri sektöründe 30 yıldan beri Bartın’da başarılı faaliyetlere imza atan ve yüze yakın istihdam sağlayan bir şirketin sahibinden tavsiyeler almanın kendilerini onurlandırdığını ifade eden girişimcilik adayları ise fikirlerinden dolayı BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz’e teşekkür ettiler.

ŞEHİTLERE TAZİYE

Siirt'in Pervari ilçesi Köprüçay mevkiinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 vatan evladının yürekleri dağladığını ifade eden BAKİAD Başkan yardımcısı Aydemir Toksöz, “Yaşanan elim helikopter kazasında 17 vatan evladının şehit olduğu haberiyle sarsıldık. Şehitlerimizin birisi de Ulus ilçemizden. İnşallah böyle elim kazaları milletimiz bir daha yaşamaz. Şehit ailelerine Allah’tan sabır diliyoruz, Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şaban ESEN 11 yıl önce

Başarılı olmak için temel kavram , ihtiyaçtır. Henüz başkaları tarafından karşılanmamış veya yeterince karşılanmamış bir ihtiyacı karşılayacak mal veya hizmet üretimi, başarı için en elzem unsurdur.
Diğerleri bundan sonra gelir...