Türk Eğitim-Sen Tek Yürek Zirvesi Antalya'da yapıldı

Toplantı açılışında; Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Şube Yönetimlerine çalışmalarından dolayı tebrik ederek konuşmasına başladı. Genel Başkan Koncuk, teşkilatın başarılı çalışmalarının gıpta ile izlendiğini ve önlerinde gidecek uzun bir yolun olduğunu söyledi. Teşkilatımız çalışma hayatında yaşadığımız ve yaşatılmak istenen tehdit ve baskılara karşı mücadele vermektedir. Mevcut iktidar yeni çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile yönetim kademelerinde kendi kaymak tabakasını yaratmaya çalışmaktadır. Üst düzey bürokratlara iyileştirmeler yapılırken, öğretmenlere ve akademisyenlere herhangi iyileştirme düşünülmemiştir. Yapılan bu haksızlık karşısında sizlerin desteğiyle Türkiye çapında eylemler yaptık. Bu eylemlerimiz ses getirdi mi? Evet. Yetkililer öğretmenlerin ekonomik durumlarında iyileştirme yapacaklarını belirttiler” dedi. Sendikacılığımızın adresi; alanlar, kurumlar ve işyerleridir” diye konuştu.

Genel Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de bir rotasyonculuk hastalığı başladı. Okul müdürleriyle başlayan bu süreç müdür yardımcılarıyla devam ederek, öğretmenlere indirgenmeye çalışılmaktadır. Sonuçta bütün devlet memurlarına iller arası rotasyon getirilerek, çalışanlar mağdur edilmek isteniyor.” İnsanların toplumsal düşünmeden, bireysel düşünceye yöneldiğini belirten Genel Başkan Koncuk, “devlet olarak memurun ekonomik durumunu düzelteceklerine rotasyonla uğraşıyorlar. Bu nedenle tüm çalışanlar bir gün bu rotasyonun kendilerini de kapsayacağını düşünmek zorundadırlar. Hükümetin tek düşüncesi kamu çalışanlarının iş güvencesini ellerinden almaktır” diye konuştu.  

İŞ GÜVENCEMİZ TEHLİKEDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK ‘in yapılan bir görüşmede yeni bir yasadan söz ettiğini belirten Koncuk, 2012 model bu yasa ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’yla çalışanlara getirilen iş güvencesinin taşeronlara teslim edileceğini belirterek, “sizler ve bizler gerekli mücadeleyi vermezsek bugün bizim, yarın çocuklarımız ve torunlarımızın iş güvencesi olmayacaktır” dedi.

Özür grubu tayinleri ile ilgili olarak yapılan eylemin ses getirdiğini belirten Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ile yapılan görüşmede, Bakanın özür grubu tayinlerini yapacağını söylemesine rağmen, eğitim ve sağlık özrünü yapmadığını kaydetti ve “Sayın Bakan insan haklarına, kanun ve yönetmeliğe aykırı bir tutum sergilemiştir. Bu ülkenin bir Bakanı sözünü tutmuyorsa tuz kokmuş demektir” dedi.

Konuşmasına, yeni sendika yasası ve yeni Anayasa ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Genel Başkan Koncuk, Türk Eğitim-Sen’in gündem oluşturduğunu, mağdurların adresi haline gelen bir kurum olduğunu ifade ederek, bütün teşkilat mensuplarımızın daha güçlü bir çalışma sergilemesini istedi.

DEĞİŞİM SÜRECİNDE ANAYASA

Toplantının ikinci gününde “DEĞİŞİM SÜRECİNDE ANAYASA VE TEMEL İLKELERİNE TÜRKÇE BAKIŞ” konulu bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Türk Hukuk Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali AKYILDIZ, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr Hasan TUNÇ ve TÜDKAD Genel Başkanı Dr. Şenol BAL katıldılar. Özellikle Türkiye Kamu-Sen’in öncülüğünde Türk Dayanışma Konseyi tarafından yapılan Anayasa Çalıştayı hakkında da bilgilerin verildiği panelin sonunda katılımcıların soruları da panelistler tarafından değerlendirildi.

Panelin bitiminden sonra yönetim kurulu üyeleri görev alanlarına göre ayrı ayrı istişare toplantıları düzenlediler. Toplantılarda Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, sendikal çalışmalara yönelik bilgiler vererek, önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Toplantının üçüncü gününde ise kapanış oturumu gerçekleştirildi. Oturumda ilk önce, Van Şube Sekreteri Yüksel Sökmen, Türkiye Kamu-Sen teşkilatlarının Van ve Erciş’e yaptığı yardım çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra Genel Başkan İsmail KONCUK; başlattıkları eylemlerin devam ettiğini, buna rağmen Eğitim Çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarında iyileştirme olmazsa Ankara’da yoğun katılımlı bir eylem yapacaklarını söyleyerek toplantıyı bitirdi.

HANGİŞİ: TOPLANTI VERİMLİ GEÇTİ

Toplantıyı değerlendiren, Bartın Şube Başkanı Sezai HANGİŞİ yönetim olarak katıldıkları toplantının çok verimli geçtiğini, Türk Eğitim-Sen’in yaşanan mağduriyetler ve hak kayıpları konusunda Bartın’da ve Türkiye genelinde eylem, etkinlik ve çalışmalarına son hızla devam ettiğini, eğitim çalışanlarının en etkin savunucusu olduğunu söyledi. Bartın’da 900 olan üye sayılarını 1000’e çıkarmayı hedeflediklerini, hem hizmet sendikacılığı adına, hem de sivil toplum teşkilatı anlamında çalışmalarının son hızla devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
editör 12 yıl önce

Değerli öğretmenlerimiz, yapılan yorumlar içeriğine bakılmaksızın silinmiştir. Sebebini sizler de çok iyi biliyorsunuz ki, artık yapılan yorumlar amacını aşmış, hakaret, iftira gibi, hukuki yollara yöneltebilecek aşamaya gelmiştir. Sizler, toplumun aydınlanmasına yön veren bireyler olarak, yaptığınız yorumlarla bizlere örnek olmanız gerekiyor diye düşünüyoruz. İnanın bu uyarıyı yazarken utanıyoruz. takdir sizlerin. Herhangi bir konuda yorum yaparken vurmadan dökmeden yorum nasıl yapılır, lütfen bu konuda toplumun diğer kesimlerine örnek olun. lütfen. bu toplumun size ihtiyacı var...