Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

40.000 öğretmen için kanun teklifi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Manisa Milletvekili Recai Berber, bazı kanunlarda değişiklik yapılması amacıyla yasa teklif hazırladı. TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifle, seçim yasaklarını ihlal edenlere verilen hapis cezaları, adli para cezasına dönüştürülüyor. Seçimlerle ilgili dava açma süresi olarak öngörülen 2 yıllık süre, 6 ay olarak değiştiriliyor.

YURT-KUR Yönetim Kuruluna, yurt ihtiyacını karşılamak üzere verilen 5 yıla kadar kiralama yapma yetkisi, 12 yıla çıkarılıyor.

Teklifle, TÜBİTAK Başkanı'nın görev süresi 3 yıldan 4 yıla çıkarılıyor. Bu düzenleme, yürürlüğe girdiği tarihte görevde olan Başkan için de uygulanacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nda ''Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Başkanlık Müşavirliği'' kadroları eklenirken, bu kadrolar istisnai memur kadrosuna dönüştürülüyor. Teklifle, uygulamadaki tereddütleri gidermek amacıyla, 2012 yılında Yükseköğretime giriş ve yerleştirmede adayların merkezi sınavlardan almış olduğu puanlara ilave edilecek ortaögretim başarı puanlarının YÖK Genel Kurulu'nun aldığı karar uyarınca belirlenen usul ve esaslara göre hesaplanacak. Sürücü belgesi alacakların 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları şartı, 18 Ağustos 1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenlerde aranmayacak.

Fakir ve muhtaç durumdakiler, sosyal güvenliğe sahip olsalar dahi, hane içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma yardımı alabilecek. Afetten zarar görenler ile şehit ve gaziler kanun kapsamına dahil edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarından boş bulunan 40 bin öğretmen kadrosuna, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki sınırlamalara tabi olmadan 2012 yılı içinde atama yapılabilecek.

Teklifle, Milli Eğitim Bakanlığı'na 30 bin öğretmen, 950 Şube Müdürü kadrosu; ÖSYM Başkanlığı'na 5 Başkanlık Müşavirliği ve 2 adet Daire Başkanlığı; YURT-KUR Genel Müdürlüğü'ne 5 Genel Müdürlük Müşaviri kadrosu ekleniyor. Kamu kurum ve kuruluşları, mevzuatın adli sicil ve arşiv kaydı alınmasını öngördüğü hallerde, kişilerle ilgili olarak adli sicil ve arşiv kayıtlarında sorgulama yapabilecek.

Gerçek kişiler kendileriyle ilgili adli sicil ve arşiv kayıtlarını sorgulayabilecek, sonucu fiziki veya elektronik ortamda ilgilisine verebilecek.
ÖSYM, sınav faaliyetleri yürütmek üzere şirket kurabilecek. ÖSYM, soruların hazırlandığı, basıldığı, dağıtıldığı, muhafaza edildiği ve sınavların yapıldığı binalarda sinyal karıştırıcı ve benzeri diğer cihazlar kullanılarak güvenliği sağlanacak. İşsizlik Sigortası Fonu gelirlerinden yapılan vergi kesintileri için dava açılamayacak, açılmış davalar sonlandırılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.