Bartın-Amasra Tünel İnşaatı başladı

Bartın Bostanlar Köyünden Türkiye Taş Kömürü Amasra Müessesi arasında yapımı projelendirilen Amasra Tünelinin uzunluğunun 1070 metre olacağını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Amasra Tünelinin proje çalışmalarının tamamlandığını ve inşaatına da başlandığını, tünel inşaatının 2013 yılının nisan ayında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Üç bin yıllık tarihi geçmişi olan, Fatih Sultan Mehmet’in Çeşmi Cihan olarak nitelendirdiği Amasra ilçesinin turizmde bir dünya markası olması için çalıştıklarını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Yolcu İskelesi ve Yat ve tekne limanının da inşaatına başladıklarını iki projenin önümüzdeki iki yıl içerisinde tamamlayacaklarını söyledi.

AK Parti’nin ustalık döneminde her vilayet için çılgın projelerin tek tek hayata geçmeye devam edeceğini belirten Milletvekili Tunç,  yolcu iskelesi projesiyle Amasra’yı dünya ile, tünel projesiyle de Bartın’la bütünleştireceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.