Çözümde buluşamayanlar cenazede buluşmaya devam edecek

Yazılı bir açıklama yapan Titiz, terörün son dönemde iyice arttığına dikkat çekerek, gelinen noktanın maalesef terörle mücadelede yetersiz kalındığının göstergesi olduğunu söyledi.

Titiz, "Gün geçmiyor ki yüreklerimize yeni bir acı, ocaklarımıza yeni bir ateş düşmesin. Bu terörist saldırıları gerçekleştirenler, Kürt halkımızın haklarını savunuyor olamazlar. Terör örgütü, ipi dış güçlerin elinde olan bir kukladır. Bu saldırılardaki amacı da, milletimiz arasına nifak tohumları ekmek, kardeş kavgası çıkarmaktır. Ancak, daha önceki olaylarda olduğu gibi milletimizin tarihi tecrübesi ve engin sağduyusu ile bu karanlık amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ancak bugüne kadar terörle mücadele adı altında yürütülen çalışmaların yetersiz kaldığı da açıkça görülmektedir. Maalesef, yıllardır söylediğimiz gibi yanlış politikalar terörü çözmek yerine daha da büyütmüş ve cesaretlendirmiştir. Bu vesile ile bir kez daha şu tarihi uyarıyı yapmayı bir sorumluluk addediyoruz. Terör, bu milletin ortak dramı ve ortak acısıdır. Kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir. Açıkça söylüyoruz ki, çözümde buluşamayanlar cenazede buluşmaya devam edeceklerdir." dedi.

Türkiye'nin yıllardır sürdürdüğü terörle mücadelede acı tecrübeler edindiğini de bildiren Titiz, bu tecrübelerden birinin de terörü destekleyen dış güçler olduğunu kaydederek, "Türkiye, stratejik müttefiklerini gözden geçirmelidir. Terörü destekleyen güçler ve ülkeler açıkça deşifre edilmeli ve bu ülkelerle olan ilişkiler ciddi şekilde gözden geçirilmelidir. Kendi acımıza başkasından medet umarak çözüm aramak çare değildir. Terörle mücadeledeki en önemli unsur bu milleti yüz yıllardır bir arada tutan ortak payda İslam'dadır. O halde İslam kardeşliğini yeniden tesis edecek ve bizi biz yapan ortak değerleri güçlendirecek sosyal, kültürel ve ekonomik politikalar bir an evvel hayata geçirilmelidir."

Afyonkarahisar’da 25 askerin hayatını kaybetmesine neden olan elim patlamada olayla ilgili soruşturmanın titizlikle yapılması gerektiğini söyleyen Titiz: “Her gün teröre verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizde dinmeden, Afyonkarahisar’dan gelen bu acı haberle bir kez daha yıkıldık. Bu kadar basit olmamalı. Bu evlatlarımızı kolay yetiştirmiyoruz. Biz Saadet Partisi olarak, bu vahim olayla ilgili soruşturmanın bütün yönleriyle araştırılıp, her türlü şüphenin açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz. Olayda ihmali bulunan sorumlularla ilgili de gereken işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Duamız şudur ki; Cenab-ı Allah milletimizi daha büyük acılardan ve felaketlerden korusun. Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MÜCAHİT MEKEÇ 12 yıl önce

ÖLMEK VE ÖLDÜRMEK ÇÖZÜM İSE 91 GÜNDE 85 ŞEHİT...O ZAMAN ÇÖZÜM İSRAİL-ABD-BOP-BDPS İN KUCAĞINDAN İNMEK...