Bartın İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları İl Genel Meclis üyelerinin eksiksiz katılımı ile Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi.

6 gündemle başlayan ekim ayı toplantılarının 1. Birleşimin açılışında konuşma yapan Başkan Dursun şunları ifade etti: İl genel meclisimizin 1 aylık aradan sonra ekim ayı toplantıları için yeniden mesaiye başladığını yasa gereği 2018 yılı çalışmalarına 1 ay ara vermek zorunda olduklarını, o nedenle eylül ayını meclis tatil ayı olarak karar aldıklarını, verilen bu arayı fırsat bilerek yapılan ve yapılacak tüm çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ekim ayı toplantılarına çok daha zinde ve yeni bir heyecanla başladıklarını söyledi .

Ekim ayı toplantılarını önemli kılan en önemli gündemin 2019- 2023 yıllarını kapsayan özel idaremizin 5 yıllık hedeflerini belirleyecek dosyanın meclisimize gelmiş olmasıdır diyen Dursun, 6’ncı dönem meclisi olarak 2014 yılı kasım ayında 2014-2018 Yıllarını kapsayan Stratejik Planı o dönemin şartlarına uygun olarak hazırladıklarını ve 5 yıl boyunca yapılan tüm bütçe görüşmelerinde çalışma yatırım programlarını bu plana bağlı kalarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şimdi yine 6’ncı dönem meclisi olarak bugünün şartlarına uygun Bartın’ı gelecek 5 yıla taşıyacak olan ve özel idaremizin çalışmalarına kılavuz olacak yeni hedeflerin belirleneceğini, o nedenle dosyanın tüm ihtisas komisyonlarında görüşülmesinin önemli olacağını belirterek komisyon görüşmelerinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerine yer verileceğini açıkladı.

6’ncı dönem meclisimizin beş buçuk yıllık görev süresi içerisinde 2 kez stratejik plan çalışması ve 4 kez de bütçe çalışması geçekleştirdiklerini söyleyen Dursun, şimdi yeni bir heyecanla yeniden 5 yıllık hedefleri ortaya koyarak 3 güncellemeyi de başarıyla tamamlayacaklarını ifade etti.

13 yıl önce Ak Parti iktidarının yerel yönetimlerde ortaya koyduğu reformla hayat bulduğunu belirten Dursun, 2005 yılında çıkarılan 5302 sayılı özel idare yasasının yerinden yönetim anlayışını öncelediğini bunun yanında birçok yeniliği de beraberinde getirdiğini, belirten dursun bu yenilikler sayesinde birçok yetkinin yerele devri sağlanarak özel idarelerin güçlü bir yapıya kavuşturulduğunu söyledi Bu yapıyı güçlü kılan en önemli yeniliğin ise özel idarelere 5 yıllık hedefler koyan, çalışma ve yatırım programlarını da bu hedefler doğrultusunda yapılmasını zorunlu hale getiren stratejik plan ile 5 yıllık hedeflerin belirlenmesi olmuştur dedi. O nedenle bu yasanın çıkartılmasında büyük katkısı olan o günkü Başbakanımız bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır diyen Dursun yerinden yönetim anlayışını güçlendiren bu yasa ile özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşamlarının konforlu hale getirilmesinde önemli ölçüde katkısı olmuştur dedi.

Bu sebeple tüm meclis üyelerimize ve idarecilerimize bir kez daha teşekkür ediyor yine aynı anlayış ile hazırlanacak olan 5 yıllık stratejik planımızın ilimize ve özel idaremize hayırlı olmasını diliyorum dedi .

Sözlerinin devamında Başkan Dursun, 6 dosyanın meclis gündeminde yer aldığını, köy yerleşik alanları ile ilgili iki komisyon raporunun Meclis Başkanlığına ulaştığını söyledi. Ayrıca merkez ve İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin İdaremizle protokol karşılığı gerçekleştirmiş oldukları projelerin 2018 yılı Ek Çalışma Ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili dosyanın yer aldığını belirtti.

Ardından Birinci Birleşimde Kurucaşile İlçesi Yeniköy köyü köy yerleşik alan civarı ve sınırlarının tespiti ile ilgili imar ve bayındırlık komisyon raporunu oylayarak meclisin oybirliğiyle kabul edildiğini söyledi. Bu arada tüm meclis üyelerine komisyon çalışmalarına vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederek birleşime son verdi.

Editör: TE Bilişim