Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Gel, gel, ne olursan ol yine gel

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar ARSLAN, Mevlana Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında “Gel, gel, ne olursan ol yine gel, Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...  ” 13.yy’dan günümüze ışık tutan tasavvuf düşünürü Mevlana Celalettin Rumi günümüzde de hoşgörü ve sevginin temsilcisi olmaya devam ediyor.

"Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil.", "Yolumuzda riyazat yok; burada hep lütuf var, bağış var. Hep sevgi, hep gönül alış, hep aşk, hep huzur var burada." en büyük mesajı sevgi, birlik ve aşk olan Hz Mevlana  nefsini iyilik ve güzellik potasında eritmiş, akli, mantıki dini, ahlaki, felsefi, tasavvufi, insani ve benzeri her yönden, kendisine gönül verenleri hem kendi asıllarına kavuşturan, hem içinde bulunduğu çağa göre, topluma göre en yararlı olacak şekilde yetiştiren bir üniversitesidir diyen İl Başkanı ARSLAN derin köklere sahip Türk Milletinin zengin tarihinde yetişen nice liderler, dervişler, sanatkarlar, pirler, bilim üstatları vardır. Bu değerli şahsiyetleri anmak hatırlamak ve yeni nesillerin öğrenmesini sevmesini sağlamak hem insanlık olarak bir kadirşinaslık hem de inancımız ve benliğimiz gereği olmazsa olmazımızdır.

“Ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol “ düsturuyla insanlığı dürüstlüğe doğruluğa çağıran Hz Mevlana sevgi ve dürüstlük hayat felsefesi ile bütün dünyayı ışığıyla aydınlatmaya devam ederek insanlığın özü olan sevgiyi daha yüzyıllar boyunca yaymaya devam edeceği görünmektedir. Hz Mevlana'nın her dilden, her dinden, her renkten insanı kucakladığını belirten ARSLAN, şunları dile getirdi;
İnsanlığı ayrımcılık ve ırkçılıktan dostluk ve hoşgörüye davet eden Hz Mevlana şuan da milletimizin, devletimizin ve bütün insanlığın en büyük ihtiyacı olan birlik ve sevgi tohumlarını yüreklerimize ekerek gönüllerimizi yumuşatmaya devam ediyor. İnsan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren ve inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Hz.Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri ilahi bir ışık, manevi bir güneştir.

 “İnsan, büyük bir şeydir ve içinde her şey yazılıdır. Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan içindeki o ilmi okuyabilsin. Bu perdeler ve karanlıklar; bu dünyadaki türlü türlü meşguliyetler, insanın dünya işlerinde aldığı çeşitli tedbirler ve gönlün sonsuz arzularıdır.” diyen gönüller sultanı Hz Mevlana “ İnsan yaratılmışların en şereflisidir ” düsturunu bize hatırlatmaktadır. Hz Mevlana ve onun gibi zatları daha iyi idrak edip, örnek almaya, Olduğumuz gibi görünüp, Göründüğümüz gibi olmak, Ne arıyorsak kendinde aramak, bizleri çok daha iyi, yararlı ve faydalı insanlar haline getireceğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Yaşar ARSLAN; 13. yüzyıldan günümüze mesajlar vererek aklımızı bilgiyle donatan, kalplerimizi umutla yeşerten, gönüllerimizi sevgiyle fetheden Hz. Mevlana'nın 738. Vuslat yıldönümünün; millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğe, dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ederim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
garip 12 yıl önce

başkan yakup kalktı oturdun kendini akp il başkanı sandın dur bakalım seçime gir bir terle ondan sonra akp il başkanı olursun öyle üç kuruşa beş köfde vermezler ne olursan ol gel demesi kolay ama kimseyede gel dediğiniz yok