Okutay seçim çalışmaları

Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İkinci Sıra Milletvekili Adayı Meliha Okutay, köy ziyaretlerine devam ediyor. Önceki gün Ellibaş ve Sülek Köyleri’ne giderek seçmenlerle buluşan Meliha Okutay, köylülerin yakın ilgisiyle karşılaştı. İki köyde de kapı kapı dolaşan Okutay, çalmadık kapı konuşmadık insan bırakmadı. 12 Haziran seçimlerinin önemini anlatan Meliha Okutay, vatandaşlara CHP iktidarı çatısı altında birleşip hep birlikte huzur dolu, mutlu, refah ve güzel günlere kavuşmak için destek istedi. CHP’nin seçim projelerini de anlatan Meliha Okutay, CHP iktidarının her zaman köylüsünün, çiftçisinin, esnafının, işçinin, emeklisinin yanında olacağını belirtti ve 12 Haziran’da sandık başına gidildiğinde seçmenden gerekeni yapmasını istedi.

Okutay'ın 19 Mayıs mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Adayı Meliha OKUTAY 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı vesileyle bir mesaj yayınlayarak gençlerin bayramını kutladı. Okutay mesajında “19 Mayıs 1919, sevgili önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tam Bağımsız Türkiye“ idealini gerçekleştirme yolunda ilk adımı attığı gündür. Türk Ulusu, 19 Mayıs 1919’da, tüm yokluk ve yoksunluklara karşın, makus tarihini yenme ve emperyalist güçlerin yazmaya çalıştıkları tarihin akışını değiştirme kararlılığını göstermiş; bu uğurda her türlü özveriyle, canı, kanı ve göz yaşı pahasına da olsa, dünyanın efendiliğine soyunanların tezgahladıkları oyunu bozarak yeryüzünün tüm uluslarına, bağımsızlık mücadelelerine cesaret edebilmeleri için örnek olmuştur.19 Mayıs 1919’da atılan o ilk adım, ulusumuzun, kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının haykırıldığı gündür.Bugün, 19 Mayıs 1919’da ilk adımı atılan mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği gerçeğinin bilincinde olmayanlara hatırlatmak isteriz ki; 1920’lerde silah ve asker gücüyle ulusların egemenlik ve bağımsızlığını yok etmeye çalışan sömürgecilik, artık teknolojik gelişme ve küreselleşmenin getirdiği topyekûn kültür saldırılarından, planlanmış sıcak para hareketlerine uzanan yeni yöntemlerle mazlum ulusları modernleştirme, özgürleştirme adına giriştikleri tezgahlarla köleleştirme projelerini sürdürmektedir.Diyoruz ki, kronolojik olarak geçmişi bilmek ve yalnızca geçmişi anmak; geleceği geçmişin deneyimleriyle sorgulamadan ve değerlendirmeden, yalnızca ulusun geçmişindeki değerleri usulen tekrarlamak geleceğe yönelik çözümler üretmeye yetmez.19 Mayıs 1919’da atılan ilk adımı, o gün yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ışığında yorumlayabilmek; atılacak her yeni adımı da bu doğrultuda atabilmek; ülkenin geleceğini biçimlendirmeye ve yönlendirmeye soyunan bizlerin en büyük sorumluluğudur.
 
Sevgili Gençler,
 
Yüce Atatürk'ün bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaş, Ulusumuzun evrensel değerleri özümsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede benimsemesiyle kazanılmıştır. O'nun yaşamından ve yaptıklarından, büyük başarılarından öğrenilecek çok şey, çıkarılacak büyük dersler vardır. Bunun için her Türk Genci'nin "Nutuk"u mutlaka okuması gerekir. Bu, her Türk Genci'nin görevi ve Cumhuriyet'e karşı sorumluluğudur. Unutmamalısınız ki, tarihi iyi bilmek, geçmişi doğru yorumlamak, bugüne ışık tutacak, geleceği güçlenerek karşılamanızı sağlayacaktır.Atatürk'ün Cumhuriyet'i sizlere emanet etmesi, sizlere inancının, sevgisinin, güveninin göstergesidir. Sizlerin bu güvene lâyık olacağınızdan kuşku duymuyoruz. Ulusumuz ve partimiz “Gençlik bugünün ortağı, yarının sahibi ve özgürlüğün sesidir” anlayışından hareketle, sizlere inanmakta ve güvenmekte, iktidarların sizleri umursamayan, apolitik ve dışlanmış karamsar bir hale sokan politikalarına rağmen yaratıcılığınız, enerjiniz, coşkunuzun tükenmediğini biliyor ve yarınlara umutla bakıyoruz. Türk Gençliği'ni hak ettiği aydınlık ve umutlu, çalışkan, azimli ve yaşam enerjisiyle dolu, gelecek kaygısı taşımayan bir çizgiye getirmenin arzusu içindeyiz.  Türk Ulusu'nun her zaman onuruyla yaşama kararlılığının tarihsel simgelerinden olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, yurttaşlarımıza hemşehrilerimize ve gençlerimize esenlikler diliyorum." Dedi.

Anahtar Kelimeler:
Okutay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.