Tüm İşçi Emeklileri Derneği Kozcağız Şubesi açıldı

Kozcağız Beldesinde gerçekleşen açılışa AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, Genel Sekreter Osman Aydın, Genel Teşkilat Sekreteri Ali Selçuk, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Atiktürk, Genel Mali Sekreter Ercüment Aldemir dernek üyeleri ve emekliler katıldı.

Milletvekili Tunç açılışın ardından dernek lokalinde yönetim kurulu üyeleri ve Kozcağızlı emeklilerle sohbet etti. İntibak yasa tasarısını TBMM’de yasalaştırdıklarını belirten Milletvekili Tunç, 2013 ocak ayından itibaren emeklilerimizin yasadan faydalanmaya başlayacaklarını söyledi. 2000 yılında MHP-DSP-ANAP Koalisyon hükümetinin yol açtığı mağduriyetin giderildiğini belirten Milletvekili Tunç, kamuoyuna intibak yasası olarak bilinen, prim ödeme gün sayıları ve ödenen prim miktarları esit olan, fakat farklı tarihlerde emekli olanların emekli aylıkları arasındaki farkın giderilmesini amaçlayan yasa tasarısının TBMM'de yasalaşmasıyla birlikte 2000 yılından önce emekli olanların da gelişme hızından pay alacağını böylece eşitliğin sağlanmış olduğunu söyledi.

SSK emeklilerinin değişik zamanlarda yapılan yasal düzenlemeler neticesinde 6 ayrı yönteme göre aylık almakta olduğunu belirten Milletvekili Tunç, 1982 öncesi emekliler, 1982-1987 arası emekliler, 1987 Süper Emekliler,1988- 1999 arası emekliler, 2000-2008 arası emekliler ve 2008 sonrası emeklilerin aylıklarında farklılıklar oluştuğunu intibak yasası ile bu farklılıkların giderildiğini belirtti.

Milletvekili Tunç, SSK'da 2000 yılından sonra aylık hesabında gelişme hızı ve TÜFE kullanılırken, 2000 öncesi emeklilerin gelisme hızından pay alamadığını belirterek çıkardıkları yasayla 2000 öncesi SSK emeklilerine de gelisme hızının %75'i verilerek intibakın sağlandığını söyledi.

Bag-Kur'dan 01.03.2002-31.05.2002 tarihleri arasında dönemin iktidarı tarafından emeklilik talebinde bulunanların aylık hesabına Gelisme Hızı'nın tamamının yansıtılmadığını belirten Milletvekili Tunç, yasayla bu kapsamdaki 12.186 Bağkur emeklisinin aylıklarında yaklaşık %9 artış sağlandığını söyledi.

2000 öncesi SSK emeklilerinden prim gün sayısı yeterli olan emekli sayısının yüzde 70'ini kapsayan 2 milyon civarındaki emeklinin aylığında artış olacağını belirten Milletvekili Tunç,SSK ve Bag-Kur intibakının toplam maliyetinin hazineye yıllık 2,5 milyar TL olacağını, 2013 yılı başından itibaren 2 milyon emeklinin maaşında ek ödemeler hariç 10-250 bin TL. arasında artış olacağını, 100-250 TL. arasında artıştan da 1 milyon 200 bin civarında emeklinin faydalanacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, halkımızın alım gücünü artırmaya devam eden bir iktidarın iş başında olduğunu belirterek; “2002 yılında iktidarı MHP-DSP-ANAP koalisyonundan devraldığımızda en düşük emekli maaşı 252 TL. idi, o zaman dolar 1800’dü. Yani emeklimiz ayda 140 dolar alıyordu. Bu gün en düşük emekli maaşı 800 TL. dolar yine aynı fiyat, dolar bazında en düşük emeklimiz 450 dolar alıyor, yani alım gücü üç kat arttı. Biz bunu da yeterli görmüyoruz, ekonomimiz büyüdükçe emeklimizin maaşlarındaki artışta büyüyecek. AK Parti’den önce emeklinin maaşının ödenemez olduğu İMF kapılarında nöbet beklediğimiz günleri en iyi hatırlayalar yine emeklilerimizdir” dedi.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Kozcağız Şube Başkanı Celal Albayoğlu, açılışta kendilerini yalnız bırakmadığı için Milletvekili Tunç’a teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.