Öne Çıkanlar Kurban Bayramı Taekwondo Şiremirçavuş Ellibaş Sezai Yusuf Ülger kuucaşile Ferdi Özgün

Tunç: Amacımız Bartın'ı bir an önce temiz havaya kavuşturmak

Milletvekili Tunç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 21 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği Bartın-Zonguldak-Çaycuma dağıtım bölgesi için açık eksiltme usulüyle yapılan ihalede en düşük teklifi 0,050 cent/kwh birim hizmet ve amortisman bedeli ile Akmercan Tur. Taş. İnş. Güv. Sis. Gıda San. Tic. Ltd. Şti.nin kazandığını hatırlatarak, ihale sonucunda dağıtım lisansı almaya hak kazanan şirketin lisans yürürlük tarihinden itibaren altı (6) ay içinde yatırıma fiili olarak başlaması ve on sekiz (18) ay içinde herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle, gaz sunumuna başlaması gerektiğini ve beş (5) yıl içinde de dağıtım bölgesindeki imarlı alanlar bütününde doğal gaz kullanmak isteyen her müşteriyi, tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlamak zorunda olduğunu hatırlattı.

İhaleyi alan firmanın lisans yürürlük tarihinden itibaren 6 aylık süre içerisinde işe başladığını, 2012 yılı için 15 km. çelik hat, 50 km. binalara polieliten hat döşenmesinin planlandığını belirten Milletvekili Tunç, bu yılın sonuna kadar 65 km. hat döşenmesi gerekirken 10 km. hat döşenebildiğini söyledi. Bartın’da toplam 150 km. polieliten hat, 25 km. çelik hat olmak üzere 175 km. hat döşenmesi gerektiğini belirten Milletvekili Tunç eğer bu hızla devam edildiği takdirde doğalgazın Bartın’da tüm abonelere verilebilmesi için 10 yıl bile yetmeyeceğini söyledi.

Doğalgaz şirket yetkilisinin açıklamasında “Belediye ili koordineli bir şekilde mutabık kaldığımız cadde ve sokaklarda çalışma yapabiliyoruz” şeklindeki açıklamanın aslında gerçeği ortaya çıkardığını belirten Milletvekili Tunç, Doğalgaz şirketinin, Belediye izin vermediği için planlanan sokaklara giremediğini, aslında şirketin daha fazla sokak ve caddede çalışma yapmak istemesine rağmen belediye ile mutabık kalabildikleri sokak ve caddelerde çalışma yapılabildiğini söyledi.

Belediye Başkanının Zonguldak ve Çaycuma’da doğalgaz çalışmalarının başlamadığı yönündeki açıklamaların da doğru olmadığını belirten Milletvekili Tunç, “Çaycuma’da doğalgaz hat çalışması bu yıl ki programda olmadığı halde AK Partili Belediye Başkanının girişimleriyle başlamış 5 km. hat döşenmiş, kış döneminde de çalışmalar devam etmekte, Bartın’dan malzemeler Çaycuma’ya götürülmektedir.” Dedi.

Milletvekili Tunç, doğalgaz şirket yetkilisinin geçen yıl nisan ayında Bartın Ticaret Odasında Belediye Başkanının da bulunduğu toplantıda doğalgaz çalışmalarına mayıs ayında başlayacaklarını Çatmaca Mevkii, Aladağ, Karaköy ve Hamam Sokağını kapsayacak yerlere 6 ay içerisinde doğalgazı vermeyi planladıklarını, amaçlarının çalışmaları aralıksız sürdürerek, aboneye kesintisiz ve güvenli doğal gaz dağıtım hizmeti sunmak ve bu nedenle 5 yıl gibi bir sürede tüm Bartın’a doğal gazı getirmek olduğunu açıklamış olmasına rağmen çalışmalar aksadığı için bu planlamanın tutmadığı da ortadadır. 6 ay geçmiştir Çatmaca Mevkii, Aladağ, Karaköy ve Hamam Sokağını kapsayacak yerlere doğalgaz verilememiştir dedi.

Milletvekili Tunç; “Belediye Başkanının, Belediyeyi yıpratmak amacıyla böyle bir açıklama yaptığımız şeklindeki beyanatı konuyu saptırmaktan başka bir şey değildir. Belediyenin iyi çalışıp halka hizmet etmesi hepimizin isteğidir, eksikliklerin ifade edilmesinden rahatsız olmamak gerekir, nerede bir eksiklik varsa onu gidermek için çalışmak gerekir. Amacımız Bartın halkını bir an önce doğalgaza kavuşturmak, kirli havadan kurtarmaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 11 yıl önce

Sayın Vekilimizi takip ediyorum.İş yapmak yerine hep şataşmalarla uğraşıyor.Halk kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor.Hiç birinizin bartına yapılan hizmetleri kösteklemeye hakkınız yok.Vekil şikayet eden değil sorunlara çözüm getiren kişidir.Belediyenin çalışmalrınıda,sizin yaptıklarınızıda halk takdir eder.Merak etmeyin....................

Avatar
Metin Boz 11 yıl önce

Biz uzayda değil Bartın'dayız biz halkız sohbet ediyor fikirlierimizi paylaşıyoruz. Önce, siyaseti ve hizmeti sadece gündemde olmak fikri ile eş gören Metin Çetin mantığı ile, sonra ona benzeyen teşebbüslerle cevabını doğal gaz şirketinden alan Yılmaz Tunç mantığı ve her fırsatta Belediye'ye dil uzatmayı başarı bilen üretmeyi beceremeyen kısır bir Bartın AKP İl Başkanlığı mantığı. Hep birlikte maksadı yıpratmak olduğu belli açıklamalar yapıp hizmetleriyle halkın sevgisini kazanmış Cemal AKIN'ın puan kaybetmesi için hata yapmasını beklediler. Bu bugünün meselesi değil hep oluyor. İlginçtir başardılar başkan bile bile hataya düştü. Nasıl oldu da önce Metin Çetin'e sonrada Yılmaz Tunç'un doğal gaz eleştirilerine cevap verdi şaşdık önce.Sokaktaki vatandaş gülüyor zaten onun bu açıklamalarına, doğal gaz şirketinin cevabı kapak oldu diyor insanlar.Biliyoruzki Cemal Akın formu her iki siyasetçiyede 5-6 gömlek büyük gelir onların kategorisine inip cevap vermek"hatası göze alınmış"bir erdemdir

Avatar
yasin kaynar 11 yıl önce

sayın vekilim. iyi niyetinizden hiç şüphemiz yok, lakin amasraya kurulacak olan termik santrale neden hayır diyemiyorsunuz? hala şirkete ümit veriyorsunuz. adamlar haklı. ümitlerini kaybetmedikleri için emellerine ulaşmaya çalışıyorlar

Avatar
Arıtlı AYHAN 11 yıl önce

Sayın vekil Bartın belediyesi ile uğraşacağına ARIT belediyesikapanmasın diye ne gibi önlemler ve çalışmalar yaptılar.10 yıldır kendi partilerinde olan bir belediyeyi kapattılar.Tek sorumluları Yılmaz Tunç ve Şahidi Kuşçu,dur.İkiside kapanmasını istiyordu.başardılar ama altından neler çıkacak neden kapanmasını istediler.Arıt ta belediye kapanıyor Şahidi Kuşçu tavuk çiftliği yapıyor.Acaba çiftlikle SAYIN VEKİLİN bir ilişkisi var mı.Allah korusun bunlar şeş kaza Bartın belediyesini kazanırsa Bartını ilçe yaparlar.Beldeyi köy yapmayı başardılar.Bunlarun başarısı bu kadar.

Avatar
uzaktan hallerine bartınlılar gülüyor 11 yıl önce

Demekki AKMERCAN firma yetkililerinin verdiği cevap sayuın TUNÇ'a ve AKP bartın yetkililerine kapak olmamış ki Tekrar tekrar açıklama yapıyor vekil efendi. Sayın vekil nerede ve hangi ilde görülmüşki başladığından kısa bir süre içerisinde bu kadar kısa zamanda 30 km hat döşensin , kaldıki doğalgaz döşenecek mahalle ve sokaklar mutlaka zahmetli olacak , diğer illere bak sayımn vekil en yakınına karabuke boluya kastamonuya düzceye kaç yıl oldu hala şehir içi patates tarlası gibi, senin aslı görevin yalan söylemek değil halka, bartındaki göçü önleyici önlemler alman, şaşıyorum sana sayın vekil hakkaten sen bartını bilmiyorsun ,sana tavsiyem sen bir an önce istifa et asıl mesleğine geri dön sen bartına hizmet edemezsin edemedin de

Avatar
Has Bartinli 11 yıl önce

Milletvekilimiz Yilmaz Tunc'a tesekkur ediyorum, dogalgaz firması açıklamasında belediye ile mutabik kaldığımız sokaklarda calışma yapıyoruz demiş, Sirket bu Yil 60 km hat doseyecekti 10 km doseyebilmis, taşeron firma malzemeleri Caycumaya taşıyor, vekilimiz bu durumda belediyeyi ikaz etmeyip te ne yapsın, yılmaz bey seçildiği günden bu yana bartın icin gecesini gündüzüne katan bir Bartin sevdalisidir, onun kalitesi başkalarıyla kıyas bile kabul etmez

Avatar
öz bartın 11 yıl önce

Bartınımıza yapılan yatırımların takip etmesinden dolayı teşekürl ediyorum, alınganlık göstermeye gerek yok hava kirliliği had safhada hedef bartınımızı kirli havadan kurtarmaktırç.

Avatar
Bartınlı 11 yıl önce

Vatandaş her geçen gün yoksullaşıyor. Emekli 3+3 , çalışan 4+4 zam oranlarıyla dogal gazı zor yakacaktır. İyi, güzel temiz enerji de cüzdanlarda temiz... Battaniyeye sarılıp dört gözle kış bi çıksaydı diye bakılacak gibi geliyor...