Tunç: Çok Faydalı Bir Ziyaret Oldu

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Bartın’a yaptığı ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bartın için çok faydalı bir ziyaret oldu, sayın Bakanımızla taşkın koruma tesislerinin temel atma ve açılışlarını gerçekleştirdik, “okullar hayat olsun” projesi kapsamında Fen Lisemizin bahçesinde fidan dikimi ve dağıtımı gerçekleştirdik, Bartın için büyük önem arzeden Bartın Irmağı Islah ve rekreasyon projesini yerinde inceledik, DSİ’nin baraj yatırımları ile ilgili durum değerlendirmesi yaptık” dedi.

Toplu açılış, temel atma töreni ve fidan dikimi yapmak üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU, şehir merkezi girişinde Polis Evinin önünde Vali Ali ÇINAR, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve protokol tarafından karşılandı.

Karşılama töreninin ardından Hasan Sabri ÇAVUŞOĞLU Fen Lisesinde düzenlenen “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında gerçekleştirilen fidan dikimi ile toplu açılış ve temel atma törenine geçildi. Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterilerinin yapılmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan tören, sırasıyla DSİ Genel Müdür Vekili Ömer ÖZDEMİR, Orman Genel Müdürü İbrahim ÇİFTÇİ ve Bartın Valisi Ali Çınar konuşma yaptılar.

AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz TUNÇ törende yaptığı konuşmada, Bartın’ın isminin Bartın Irmağının eski adı olan Parthenius’dan geldiğini belirterek Bartın’ın bir sular kenti olduğunu bu nedenle yüzde 58’i ormanlarla kaplı olan Bartın’ın Orman ve Su İşleri Bakanlığının icra alanı ile doğrudan ilgili olduğunu söyledi. Milletvekili Tunç, iktidarları döneminde Bartın ili genelinde, 19 adet taşkın koruma inşaatını tamamladıklarını, 13 tanesinin yapım sürecinin devam ettiğini, 25 tanesinin de proje ihalesinin yapıldığını belirterek Bartın il merkezi ilçe, belde ve köylerimizde taşkın riskini ortadan kaldırmak için büyük mesafeler aldıklarını bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Bartınlılar adına teşekkür ediyoruz dedi.

Milletvekili Tunç, 27 Ağustos tarihinde ikmal ihalesi gerçekleştirilen Kirazlıköprü Barajı ile 24 Eylül tarihinde ön yeterlilik yapım ihalesi gerçekleştirilen Kozcağız Barajı ile Bartın Irmağı ve yan kolları Rekreasyon ve Islah Projeleri’nin Bartın için çok büyük öneme haiz olduğunu belirterek, bu büyük yatırımların yapılan yeni ihalelerin ardından hızlanarak, yapımının bir an önce tamamlanacağını söyledi.

Vali Ali ÇINAR’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU yaptığı konuşmasında “Ben Bartın’ı çok seviyorum. Esasen Bartın sular ve yeşillikler şehri. Bu bakımdan bizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Bartın’ı Bakanlığımızın bir ili olarak görüyoruz. Dolayısıyla buraya ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur, bizim vazifemizdir. Biz bugün buraya DSİ Genel Müdürlüğü’nün 4 tane tesisin temel atma ve açılış merasimi için geldik. Ancak bu yeterli değil. Bu sadece su ile ilgili olan kısım. Diğer tarafta ormanımızdır. Orman Genel Müdürlüğümüzce de Bartın’da muazzam bir ağaçlandırma seferberliği başlatılacak. Bu da yeterli değil. Ben buraya tam 20 adet müjdeyle geldim. Bunlardan 13 adeti DSİ Genel Müdürlüğüne, 4 adeti Orman Genel Müdürlüğüne, 2 adeti Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ve 1 adeti de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne aittir. Bunların toplam maliyeti 40 milyon TL’dir. Burada temelini atacağımız ve açılışını gerçekleştireceğimiz 4 adet taşkın koruma tesisi ile 4 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacaktır. Bu tesislerin de toplam yatırım tutarı 4,5 milyon TL’dir. Ben bu tesislerin Bartın’a hayırlı olmasını diliyor, bereket getirmesini temenni ediyor, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından fidan dikimi yapılarak tören sona erdi.

Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Vali Ali ÇINAR ve beraberindeki heyet ile birlikte Bartın Irmağında inceleme yapmak üzere Yalı Mevkiinde bulunan tekne ile Irmak boyunca yerinde incelemeler yaparak, Bartın Irmağı Islah Projesi hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Bartın Valiliğini de ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından, Vali Ali ÇINAR tarafından Valilik Makamında Bartın hakkında brifing verildi. Daha sonra günün anısına Vali Ali ÇINAR, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na Bartın’ın tarihi şadırvan resminin olduğu tabloyu takdim etti. Sayın Bakan tarafından da Vali Ali ÇINAR’a seramik tabak hediye edildi.

Bartın Valiliğini ziyaretinin ardından AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Eroğlu, akşam da Bartın’daki STK ve kanaat önderlerinin katılımı ile yapılan yemekli toplantıya katıldı. Geceyi Bartın Amasra ilçesinde geçiren Bakan Eroğlu Bartın’daki programlarını tamamlayarak, Karabük iline geçti.

Anahtar Kelimeler:
Veysel Eroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.