Tunç, Japonya İmparatorunun doğum gününü kutladı

AK Parti Bartın Milletvekili, TBMM Japonya Dostluk Grubu Başkanı Yılmaz Tunç, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’nın davetlisi olarak Japonya İmparatoru Akihito'nun doğum günü resepsiyonuna katıldı.

Ankara Japonya Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen resepsiyona TBMM Japonya Dostluk Grubu Başkanı Yılmaz Tunç’un yanısıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve basın mensupları katıldı.

Türkiye ve Japonya’nın milli marşlarının çalınmasıyla başlayan resepsiyonda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Japon İmparatoru Akihito'nun 85. yaşını kutlayarak, "Türkiye ve Japonya arasındaki coğrafi uzaklığa rağmen devletlerimiz ve halklarımız arasında güçlü dostluk bağları bulunmakta. Burada memnuniyetle ifade etmek istiyorum, Türk halkı Japonya'ya ve kardeş Japon halkına derin bir sempati ve saygı duymakta” şeklinde konuştu.

TBMM Dostluk Grubu Başkanı olarak resepsiyona katılan Milletvekili Tunç, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ile bir süre sohbet ederek resepsiyonun iki ülke arasındaki dostlukların daha da güçlenmesi anlamında önem arz ettiğini ifade ederek, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Resepsiyon sonrası hatıra fotoğrafları çekildi, Japonya mutfağını içeren ikramlar yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.