Tunç'tan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü mesajı

Milletvekili TUNÇ Mesajında şunları söyledi:

"Çiftçilerimizin büyük emek verdiği tarım ve gıda üretimi, insanoğlunun hayatını sürdürebilmesindeki en temel ve vazgeçilemez unsurlardan biridir. İklim ve toprak şartlarıyla büyük bir tarım potansiyeline sahip ülkemizin, bu potansiyelini harekete geçirmek ve sektörü geliştirmek için bütün ilgililerin el ele vermesi gerekmektedir.

AK Parti iktidara geldiğinden bu yana çiftçimize sürekli olarak destek olmayı temel bir öncelik olarak belirlemiştir. Her yıl bütçeden çok önemli kaynakları çiftçilerimize tahsis etmiştir.

Çiftçilerimiz en yüksek destekleme rakamlarına Ak Parti iktidarı ile ulaşmıştır. Köylülerimizin en çok traktör satın aldığı yıllar, hayvancılığın en fazla desteklendiği dönem, ilk mazot desteği, en düşük tarımsal kredi faizleri, en yüksek miktarda tarımsal kredi miktarı, en fazla çiftçi borcunun silindiği yıllar da yine AK Parti iktidarıyla yaşanmıştır.

Büyüyen Türkiye'de gelişen tarıma verilen destekleme miktarı; 2002 yılında 1,868 Milyar TL iken, 2012 yılında bu rakamı 6 Milyar TL'ya çıkarılmış, 9,5 yıllık iktidarımız döneminde çitçilerimize toplam 40 Milyar liranın üzerinde tarımsal destek sağlanmıştır.

AK Parti iktidarıyla tarımsal destelemelerde ilkleri yaşadık. Çiftçilerimize ilk kez mazot desteği verildi. İlk kez tarımsal kalkınma kooperatiflerine faizsiz kredi verilmeye başlandı. İlk kez arıcılık destekleme kapsamına alındı. İlk kez gübre desteği nakit olarak doğrudan çiftçilere verilmeye başlandı. İlk kez hububata prim desteği verilmeye başlandı. İlk kez kırsal kalkınma yatırımları desteklenmeye başlandı. İlk kez sertifikalı tohumluk ve fidan kullanan üreticilere destek verilmeye başlandı. İlk kez toprak analizi için ilave destek uygulaması başlatıldı.

İlk kez su ürünleri üretimine destek verilmeye başlandı. İlk kez organik tarım için ilave destek uygulaması başlatıldı. İlk kez yerli hayvan genetik kaynakları halk elinde koruma altına alındı. İlk kez Devlet destekli tarım sigortası uygulamaları başlatıldı. İlk kez yağlı tohumlara prim desteği verilmeye başlandı. İlk kez özel sektör, üniversite ve sivil toplum örgütleri için AR-GE desteği sağlandı. İlk kez ipekböcekçiliği destekleme kapsamına alındı. İlk kez küçükbaş hayvancılığına destek verilmeye başlandı. İlk kez akredite veteriner hekimlik uygulaması başlatıldı. İlk kez basınçlı sulama sistemi yatırımlarına, %50 hibe ve sıfır faizli 5 yıl vadeli kredi uygulamaları başlatıldı. İlk kez kuraklıktan zarar gören çiftçilerimize nakdi destek verilmeye başlandı. İlk kez baklagiller prim desteği kapsamına alındı. İlk kez sertifikalı tohum üreticilerine destek verilmeye başlandı. İlk kez iyi tarım uygulamalarına ilave destek verildi. İlk kez üreticilere tarım danışmanı istihdamı için destek verildi. İlk kez Fındıkta alan bazlı gelir desteği ve alternatif ürün desteği verilmeye başlandı. İlk kez Süt fiyat düzenlemesi desteği verildi.

AK Parti iktidarında Bartın'da tarım desteklemeleri kapsamında çiftçimize 42 milyon TL. destek sağladık, bundan sonra da çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Ak Parti iktidara gelmeden önce maalesef kötü yönetimler ve koalisyonlar çitçimizi de borç batağına sürüklemişti. Bartın ilimizde de 1404 çiftçinin 1,3 milyon TL. tutarındaki kredi borcu silinerek çitçilerimiz büyük bir sıkıntıdan kurtarılmış oldu.

Hükümetimizin yanı sıra çitçilerimizin ve sektörün tüm kesimlerinin de destek ve gayretleriyle Türk tarımının günden güne özlediğimiz dinamizmi kazanacağına ve güçleneceğine inanıyor, "Tarım olmadan kalkınma olmaz diyen" ve 9,5 yıldır tarıma büyük destek veren başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Tarım Bakanımız Sayın M. Mehdi EKER'e teşekkürlerini sunuyor, bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çiftçiler Günü`nü kutluyor, bütün çiftçilerimizi saygılarımla selamlıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.