Vefatının 94.yıl dönümünde Sultan II. Abdülhamid Han

Titiz'in basın açıklaması:

Sultan’ı yeni nesillerin daha iyi anlayabilmesi, davası ve mücadelesini geleceğe taşımasına vesile olması için bir basın açıklaması düzenlemiş bulunmaktayız. 99. İslam Halifesi ve 34. Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid Han'ın davası için verdiği mücadeleyi tebrik ve teyit etmek zorundayız. Sultan II. Abdülhamid han'ın yüzyılın keşfedemediği bir devlet adamı olduğunu biliyoruz.

Hayatını inancı uğruna adamış, şefkatli bir babadır Abdülhamid Han. Milli Görüşçüdür. Halkını; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden sevmiş ve huzurun temini için mücadele etmiştir. Dış siyasette ise devletler arası dengeyi, ülkesinin menfaati doğrultusunda temin eden gerçek bir strateji dehasıdır. Sultan II. Abdülhamid Han, 33 yıl boyunca 'Hasta Adam'ı ayakta tutmayı başarmıştır. Eğitime, sağlığa ve bilime büyük önem vermiş, Osmanlı'nın Türkiye Cumhuriyeti devleti topraklarında kalan 5 bin eğitim kurumu yaptırmıştır. Günümüzde halen kullanılmakta olan bir çok okul ve kurumlar onun döneminin eserleridir.

Ortadoğu ülkelerinde şu an "Arap Baharı" adı ile anılan kaos ortamının, Sultan Abdülhamid Han'ın İslam Birliği Siyaseti ile çözülebileceğini görmekteyiz. Sultan II. Abdülhamid Han Ortadoğu'da yaşananları bir asır önceden görmüştü. Yahudiler, Theodor Herzl ile birlikte Abdülhamid'e Osmanlı'nın tüm borçlarının ödenmesi karşılığında Filistin'den toprak isteklerini iletmişlerdi. Bu olay Osmanlı'nın çok sıkıntılı dönemine rastlamasına rağmen Sultan Abdülhamid Han bu talep karşısında; "Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil, milletime emanettir." diyerek, kaya gibi sert bir cevap vermiş ve huzuruna gelen heyeti kovmuştur.

1910'lara kadar başta Mehmet Akif olmak üzere birçok düşünürümüz Abdülhamid Han'ı en ağır biçimde tenkit etmişlerdi. Binlerce insan onu protesto etmişti. Mehmet Akif diyordu ki; "Gölgesinden korkan bir ödlek, 33 yıl bizi uyuttu şeriat diyerek." Ama aradan biraz zaman geçipte sisler dağılınca, gerçekler ortaya çıktı. Aynı Mehmet Akif, "Eyvah üç buçuk gafilin sözüne kandık. Bir uykuya daldık ki mahşerde uyandık." diyerek feryad edip, gözyaşları döküyordu. Pişman olmak fayda vermiyordu ama yine de hakkı sahibine teslim etmek erdem işi idi.

Dünün Abdülhamid'i bu günün Erbakan'ı olduğu gerçeğinide unutmamak gerekir. Dün nasıl ki, Abdülhamid Han'ı bir takım aydınlarımız bile anlamamışsa, günümüzde de Erbakan'ı birçok aydınımız anlamamıştır. Düşüncelerinin üzerine birileri tarafından sürekli olarak perde çekilmiştir. Eğer bugün merhum Erbakan'ın programları tam olarak uygulanmış olsaydı, onun önü kesilmeseydi, Türkiye şu anda olduğu noktadan çok daha ileride, çok daha güçlü bir ülke olurdu. Şeklinde konuştu.

Abdülhamid'i anlamak her şeyi anlamak olacaktır (Necip Fazıl)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murti 12 yıl önce

Addülhamit dönemi Osmanlı tarihinin en kötü dönemlerinden biri olup Düveli Muazzama tarafından bu dönem Osmanlı "hasta adam" olarak adlandırılmıştır.Abdülhamid kendisine muhalefet amacı ile kurulan Hareket ordusuna bir kurşun sıkma cesaretini bile gösteremeden teslim olmuş bir korkaktır.O kadar ki tarihimizdeki ilk istihbarat örgütünü kurarak muhalif hareketleri ispiyonlayacak jurnalcilere devlet hazinesinden maaş ödemiştir.Haydarpaşa garı gibi bir çok eseri yabancı mimar ve mühendislere yaptıracak kadar yabancı hayranı olup Türk mimarisinin önünü tıkamıştır.Tarihimizi ters yüz edip kahraman ve değerli devlet adamlarını kötü , kötüleri iyi gibi göstermekten medet uman zihniyet iktidara gelebilir mi ? Abdülhamit dönemi borçlarını genç Türkiye Cumhuriyeti ödemiştir.

Avatar
talat çapan 12 yıl önce

sayın örümcek kafalı murti. yazdığın yorumu ben bir yerlerden hatırlıyorum. örümcek kafalılar tarafından yönetilen karanlık dönem Türkiye Cumhuriyetinin resmi ideolojisi değil mi bu? artık dönem değişti. gerçekler bir bir açığa çıkıyor. güneş balçıkla sıvanmıyor. sizin gibi örümcek kafalılar tarafında paramparça edilmek istenen bir imparatorluğu nasıl ayakta tuttuğunu okuyun öğrenin. YILDIZ SUİKASTİ ni araştırıp okuyun. sizin yazdığınız yorum, o suikastı düzenleyen insanların kiniyle paralellikler taşıyor. Allah sizi ve sizin gibileri ıslah etsin

Avatar
murti 12 yıl önce

kul kalmak , ümmet olmak istiyorsanız, kadınlar peçeye mahkum olsun, oy hakları bile olmasın diyorsanız,hilafeti özlediyseniz,çağdaşlık istemiyoruz, bilim ve sanata kapalı yaşayalım diyorsanız, istipdat dönemini özledik diyorsanız bu güne kadar keşfedilmiş en iyi yönetim şekli olan cumhuriyeti istemiyoruz, kazanılmış hakları reddediyoruz diyorsanız.devam edin İngiliz zirhlısıyla kaçan hanedean üyelerinin yıldizını parlatıp anmaya.....