Öne Çıkanlar Rıza Yalçınkaya MNK Mobilya UEFA Epçiler Ortaokulu Müdürü Bakraçboz Karabük Dorukhan Bartın Emniyet Müdürlüğü

Altınçubuk'tan Spor Salonu Tepkisi

Son günlerde Ömertepesinde yer alan 2 nolu futbol sahasına kapalı spor salonu yapılacağı dedikodularına ASKF Genel Başkanı Turgut Altınçubuk büyük tepki gösterdi. ASKF genel Başkanı Ömertepesi 2 nolu sahanın yerine ikinci bir spor salonunun yapılacağı söylentilerinin olduğunu söyledi. Bartın’da futbolun daha üst seviyelere yükselmesi için Ömertepesinin futbol arenasına çevrilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Altınçubuk; 2 nolu futbol sahasının bir an önce UEFA kriterlerine uygun şekilde yapılarak çimlendirilmesi gerektiğini ifade eden ASKF Genel Başkanı Altınçubuk; bu konuda yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Altınçubuk, Ömertepesi 2 nolu futbol sahasının bir an önce çimlendirilmesi gerektiğini söyledi. ASKF Genel Başkanı, Bartın’da futbolun gelişmesi , ülke futbolunun geride kalmaması için tesislerinde çoğaltılması gerektiğini ifade etti. Ömertepesi 1 nolu sahanın 3 yıl önce sentetik çim saha yapılarak amatörlerin hizmetine sunulduğunu belirten ASKF Genel Başkanı Turgut Altınçubuk; “Ömertepesi 1 nolu sentetik çim yüzeyli saha stadyum havasında. UEFA kriterlerine uygun bir şekilde yapıldı. ASKF Genel Başkanı olarak kulüplerimiz adına bize bu sahayı kazandıran Milletvekilimiz sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum. Bugünlerde kulaktan kulağa dolaşan 2 nolu sahaya kapalı spor salonu yapılacağı söyleniyor. Buraya kapalı spor salonu yakışmayacağı gibi, araziye diğer uygunsuz yapılan çarpık yapılaşmaya dönecek. Buraya ne amaçla ikinci bir spor salonunun yapılmaya çalıştığını anlamakta güçlük çekiyorum. Kaldı ki 1 nolu sahada 6 takım antrenman yapıyor. Bu saha yeterli değil. Kulüplerimiz antrenman yapabilmek için birbirleriyle kavga içersindeler. Her gün antrenman yapabilmek için büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Ayrıca futbolun alt kategorilerinde U 11, U 13, U 14, U 15, U !6, U 17 ve U 19 ligine katılan takımlarımız da tek bir sahada antrenman yapıyor. Tek bir sahada kulüplerimiz antrenman yapmak zorunda bırakılması ilin futboluna ne kadar ileri götürür. Tek bir sahanın yeterli olmadığı spor kamuoyu görüyor. Gittiğimiz grup müsabakalarında 3-4 tane sahanın yan yana olduğunu gördük ve Bartın’a futbolun neden çok daha iyi yerlerde olmadığının farkına vardık. Nevşehir, Bolu, Çorum’a Türkiye Şampiyonaları Grup müsabakalarına gittiğimizde futbol sahalarının yan yana olduğunu gördük ve böyle sahaların neden Bartın’a yapılmadığını yetkililere sorduk. Futbol sahalarının yanına hiçbir ilde başka spor tesisinin yapılmadığına şahit olduk. Bu sahalar gençlerin hizmetine sunulmuş. Türkiye’de sportif anlamda en geride kalmış iller arasındayız. Buda bizleri üzüyor” dedi.

“Ömertepesi'nde sahalar çoğaltılmalı”

İlde amatör kulüplerin çoğaldığını ve merkez takımlarının Ömertepesinde bir tek sahada antrenman yapmak zorunda kaldıkları için acilen 2 nolu sahanın çimlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bartın’da futbolun gelişebilmesi için merkezde çim sahaların mutlaka çoğaltılması gerektiğini belirten Altınçubuk; “ Futbolun bu ilde gelişebilmesi için acilen 2’nci ve 3’ncü futbol sahalarına ihtiyaç var. Diğer illerde sayıları fazla olan futbol sahalarının Bartın’da da yapılmasını istiyoruz. Ülke futboluna hizmet edebilmek , katkı sağlayabilmek , profesyonel ve milli takımlara oyunu verebilmek için çim sahaların çoğaltılması gerekir. Bir an önce Ömertepesinin futbol arenasına çevrilmesi lazım. Futbol arenasında kapalı spor salonu olmaz. Oraya salon yapılmasına bir anlam veremiyorum. Bartın’da arazi kıtlığımı var. Neden BAL ligi, Amatör Lig, U 11, U 13, U 14, U 15, U 16, U 17, U 19, Okullara arasında düzenlenen küçükler, yıldızlar, genç erkekler ve genç kızlar futbol müsabakalarının yapıldığı Ömertepesi futbol arenasına spor salonu yapılma isteniyor. Yıllar önce Ömertepesi 2 nolu saha futbol oynamaya müsait hale getirildi. O sahaya 200-300 milyar para harcanarak drenajlı hale getirildi. Fakat o dönem saha ölçüleri küçük olduğundan ve toprak zemin yüzünden fazla müsabaka yapılamadı. Yetkililerden 2 nolu sahanın büyütülmesini istedik, spor salonu yapılmasını değil. Federasyon olarak Ömertepesi 2 nolu sahanın bir an önce yapılıp yeni sezona yetiştirilmesini istiyoruz. Ayrıca 2 nolu sahanın yan tarafına bir antrenman sahası daha yapılmasını federasyon ve kulüpler adına istiyoruz. Sayın Valimize, Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a güveniyoruz. Bu sahanın en yakın bir zamanda yapılacağını umuyoruz. Bu gençlerimiz futbolumuzu geliştirmek için çaba harcıyor. İlde futbolun daha üst seviyelere çıkarmak için çaba harcayan kulüplerimiz 2 nolu sahanın yapılacağı günü dört gözle bekliyorlar” dedi.

“Türkiye Şampiyonası zor”

ASKF genel Başkanı Turgut Altınçubuk, Bartın’da sporun ve futbolun gelişmesi, kalitenin artması için tesislerin çoğalması gerektiğini ifade etti. Futbol Federasyonu ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun düzenlediği seminerlere ve toplantılara katıldığını, Bartın’da Türkiye Şampiyonası için organizasyon istediğini ifade eden Altınçubuk; “ İlde fazla çim sahaların olmadığı ve yetersiz tesisler nedeniyle her zaman sorun yaşadık. Biz Türkiye Şampiyonaları aldığımız zaman zor anlar yaşadık. Bana “ Başkan senin bir tek çim sahan var. Soyunma odan bile yok. Neden Türkiye Şampiyonası alıyorsun ”dediler. Bunlar bir yerde Bartın’ın tanıtımı açısından eksi puan. Bizi Futbol Federasyona ve Konfederasyona şikayet ettikleri zaman başkanlarım bana tesislerimizin yetersiz olduğunu söyleyerek Türkiye Şampiyonası vermeyecekler.Bu hem bizim hem de Bartın için olumsuz olacak ” dedi.

“ Malzeme yardımı yapılacak”

ASKF Genel Başkanı Turgut Altınçubuk ayrıca İl Özel İdaresi tarafından her yıl yapılan malzeme yardımının bu yaz da yapılacağı müjdesinin Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç tarafından verildiğini söyledi. Bartın’a son yıllarda spor tesislerinin yapılarak futbolun gelişmesi yönünde çabaların harcandığını belirten Altınçubuk; “ Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç, Bartın’da önemli spor tesisleri yapılması için büyük çaba harcıyor.Atatürk Stadı çimleri yenilenerek önümüzdeki sezona yetiştirildi. Ömertepesi 1.nolu saha 3 yıl önce çimlendirildi ve tozlu, çamurlu toprak sahadan amatörleri kurtardı. Kumluca’ya ışıklandırılmalı mükemmel bir futbol sahası kazandırıldı. Amasra sahası çimlendirildi. Kozcağız Futbol sahası yeniden projelendirilerek sentetik çim yüzeyli bir saha yapılarak amatörlerin hizmetine sunuldu. Yapılan yatırımların Bartın’da futbolun gelişmesinde büyük katkılar sağlayacaktır. Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç, önümüzdeki günlerde tüm kulüplerimize malzeme yardımı yapılacağını açıkladı. Bu müjdeli haber Bartın’da faaliyet gösteren kulüplerimizi bir hayli sevindirdi. Bu müjdeyi veren Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

M.Bayraktar

Anahtar Kelimeler:
Spor Salonu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.